مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت انجام آزمایشات جهت صدور کارت تندرستی پیشه وران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر سنندج سال 82-1381

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 52

چکیده

 مقدمه: مواد غذایی عمدتا از طریق وسایل, بسته بندی غیر اصولی و پرسنل عمل آورنده مواد غذایی آلوده می شوند. برای کاهش آلودگی یکی از مهمترین راه ها اقدام به انجام آزمایشات لازم و معاینه پزشکی افرادی است که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند تا با شناسایی آنان امکان گسترش و سرایت آلودگی کاهش یابد. هدف از مطالعه فوق تعیین کیفیت آزمایشات انجام شده در پیشه وران تهیه و توزیع مواد غذایی شهر سنندج می باشد. مواد و روشها: جامعه آماری شامل 477 نفر پیشه ور که جهت دریافت کارت تندرستی به مراکز بهداشتی- درمانی شهر سنندج مراجعه داشته اند. روش نمونه گیری بصورت سرشماری بوده این افراد ابتدا به آزمایشگاه مرکزی مراجعه کرده, و آزمایش مدفوع (لام مستقیم و کشت) برای آنها انجام شده سپس برای همین افراد بطور همزمان مجددا آزمایشات فوق توسط آزمایشگاه رفرانس تکرار گردید نوع مطالعه توصیفی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و مشاهده بود. داده ها پس از جمع آوری وارد محیط نرم افزار spss.Win شد, و با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی مطلق و نسبی, حساسیت, ویژگی, ارزش اخباری) تجزیه و تحلیل انجام شد. یافته ها: براساس نتایج حاصل 54 درصد افراد مورد مطالعه بیسواد و سواد ابتدایی داشته 30 درصد از افرادی که عفونت انگلی روده ای داشته در گروه سنی 29-20 سال و 7/38 درصد در گروه شغلی خباز و پیشه ور بودند. 9/6 درصد افراد تحت مطالعه در نتایج بدست آمده از آزمایشگاه مرکزی سنندج عفونت انگلی روده ای داشته در حالی که این نتیجه در آزمایشگاه رفرانس (استاندارد) 5/28 درصد می باشد. آزمون آماری مک نمار نشان داد که نتایج این دو آزمایشگاه با همدیگر اختلاف معنی دار آماری دارد  (P=0.000)بالاترین میزان عفونت انگلی در درجه اول مربوطه به انگل ژیاردیا با 2/14 درصد و سپس آسکاریس با 4/12 درصد می باشد . نتیجه گیری: از آنجایی که هدف از انجام برنامه غربالگری شاغلین بخش تهیه و توزیع مواد غذایی یافتن افراد عفونت یافته به میکروبها و انگلهای روده ای می باشد و با توجه به نتیجه حساسیت آزمایش مورد استفاده که بسیار پایین و 14 درصد می باشد . بیانگر این واقعیت است که نظارت دقیق به چگونگی انجام آزمایشات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می توان با پایش و ارزشیابی آزمایشگاه به طور مستمر کیفیت آن را افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیل نسب، نادر، سالم، صباح احمد، و غریبی، فردین. (1382). بررسی کیفیت انجام آزمایشات جهت صدور کارت تندرستی پیشه‌ وران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر سنندج سال 82-1381. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 7(4 (مسلسل 28))، 45-52. SID. https://sid.ir/paper/357562/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیل نسب نادر، سالم صباح احمد، غریبی فردین. بررسی کیفیت انجام آزمایشات جهت صدور کارت تندرستی پیشه‌ وران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر سنندج سال 82-1381. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1382؛7(4 (مسلسل 28)):45-52. Available from: https://sid.ir/paper/357562/fa

    IEEE: کپی

    نادر اسماعیل نسب، صباح احمد سالم، و فردین غریبی، “بررسی کیفیت انجام آزمایشات جهت صدور کارت تندرستی پیشه‌ وران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر سنندج سال 82-1381،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 7، no. 4 (مسلسل 28)، pp. 45–52، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا