مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,041
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی

صفحات

 صفحه شروع 1543 | صفحه پایان 1553

چکیده

 مقدمه: بیماری دیابت شایع ترین و مهمترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیکی می باشد که روز به روز بر شیوع آن در جوامع مختلف افزوده می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی اجرا شد.روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی, 62 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی شرکت نمودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه دریافت کننده سرکه سیب (32 نفر) که روزانه 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب (20 سی سی) مصرف می کردند و 2) گروه کنترل (30 نفر) که هیچ مداخله ای دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته هشتم, دریافت غذایی, شاخص های تن سنجی و نیز پروفایل لیپیدی سرم در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: میانگین کلسترول در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین کلسترول در گروه آزمون قبل و پس از مداخله به ترتیب 41.08±180.06 و 32.14±177.9 میلی گرم بر دسی لیتر و در گروه کنترل قبل و پس از مداخله به ترتیب 30.99±173.83 و 44.6± 183.43میلی گرم بر دسی لیتر بود (p=0.12). میانگین تغییرات تری گلیسیرید و LDL نیز پس از مداخله بین گروه ها تفاوتی نداشت (p<0.05). همچنین در میانگین وزن, شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تاثیر سرکه سیب بر روی شاخص های تن سنجی و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بشیری، ریحانه، قدیری، اکرم، حکمتی مقدم، سیدحسین، دهقانی، علی، و نجارزاده، آزاده. (1393). بررسی تاثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 22(5)، 1543-1553. SID. https://sid.ir/paper/35898/fa

    Vancouver: کپی

    بشیری ریحانه، قدیری اکرم، حکمتی مقدم سیدحسین، دهقانی علی، نجارزاده آزاده. بررسی تاثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1393؛22(5):1543-1553. Available from: https://sid.ir/paper/35898/fa

    IEEE: کپی

    ریحانه بشیری، اکرم قدیری، سیدحسین حکمتی مقدم، علی دهقانی، و آزاده نجارزاده، “بررسی تاثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 22، no. 5، pp. 1543–1553، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button