مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

759
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن بر روی کنترل گلیسمیک و چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 سابقه و هدف: مدارک اخیر حاکی از آن است که دریافت آنتی اکسیدان ها و سین بیوتیک ها به خاطر اثر بر سایتوکین های التهابی و استرس اکسیداتیو ممکن است بر وضعیت گلایسمیک و چربی های خون بیماران دیابتی مؤثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن بر فراسنج بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور متقاطع بر روی 51 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 70-35 سال انجام شد. پس از دوره 2 هفته ای آمادگی که از بیماران خواسته شد هیچ مکمل تغذیه ای حاوی آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی سین بیوتیک دریافت نکنند, بیماران به طور تصادفی برای مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن (51=n) یا گز کنترل (51=n) به مدت 6 هفته تقسیم شدند. پس از سه هفته استراحت, به طور متقاطع مصرف 6 هفته بعدی افراد شروع شد. گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن حاوی 107 CFU باکتری لاکتوباسیلوس اسپوروژنز سویه با دوام و مقاوم به حرارت از باکتری پروبیوتیک, 0.15 گرم اینولین به عنوان پری بیوتیک و 0.04 گرم بتاکاروتن به ازای هر گرم گز بود. گز کنترل (مشابه گز سین بیوتیک بدون باکتری, اینولین و بتاکاروتن) در بسته های 7 گرمی بسته بندی شد. به بیماران توصیه شد که روزانه 3 عدد گز سین بیوتیک یا گز کنترل را مصرف کنند. نمونه خون ناشتا از بیماران در ابتدا و 6 هفته بعد از مداخله برای اندازه گیری فراسنج بیوشیمیایی گرفته شد.یافته ها: بعد از 6 هفته مداخله, مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن در مقایسه با گز کنترل, منجر به کاهش معنی دار در انسولین سرمی (تغییرات از ابتدا: -1.00±7.90 در مقابل 3.68±6.91 mIU/mL, p<0.002), مقاومت به انسولین -0.73±3.96 HOMA-IR در مقابل 1.82±4.09, p<0.002), HOMA-B (-0.57±9.90 در مقابل 8.71±17.15, p<0.01), تری گلیسرید (-2.86±49.53 در مقابل 20.14±50.10 mg/dL, p<0.02), کلسترول VLDL (-0.57±9.90 در مقابل 4.03±10.02 mg/dL, p<0.02) و نسبت کلسترول کل به HDL (-0.01±1.08 در مقابل 0.64±0.81, p<0.001) شده است.نتیجه گیری: در مجموع, مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن به مدت 6 هفته در بیماران دیابتی نوع 2 در مقایسه با گز کنترل, اثرات مفیدی بر روی غلظت انسولین سرمی, مقاومت به انسولین, تری گلیسرید, VLDL کلسترول و نسبت کلسترول کل به HDL داشته است, ولی روی سایر فراسنج های بیوشیمیایی تاثیری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی، فریبا، عاصمی، ذات اله، گلی، محمد، بهمنی، فرشته، علی زاده، صبیحه السادات، و اسماعیل زاده، احمد. (1395). اثرات مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن بر روی کنترل گلیسمیک و چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/359128/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی فریبا، عاصمی ذات اله، گلی محمد، بهمنی فرشته، علی زاده صبیحه السادات، اسماعیل زاده احمد. اثرات مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن بر روی کنترل گلیسمیک و چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/359128/fa

    IEEE: کپی

    فریبا سیدی، ذات اله عاصمی، محمد گلی، فرشته بهمنی، صبیحه السادات علی زاده، و احمد اسماعیل زاده، “اثرات مصرف گز سین بیوتیک غنی شده با بتاکاروتن بر روی کنترل گلیسمیک و چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 1–10، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button