مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,330
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف خوراکی آنغوزه اشکی بر پارامترهای بیوشیمیایی کبدی، کلیوی، قلبی و خونی رت

صفحات

 صفحه شروع 641 | صفحه پایان 650

چکیده

 مقدمه: امروزه ثابت شده است که داروهای گیاهی همانند داروهای سنتتیک دارای عوارض جانبی هستند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف آنغوزه در مقادیری که اکثر مطالعات قبلی استفاده کرده اند, بر پارامترهای بیوشمیایی طبعیی کبدی, کلیوی, قلبی و خونی رت بود.روش بررسی: 40 سر رت نر نژاد ویستار با میانگین وزنی 300 گرم به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان گروه کنترل و سایر گروه های مورد مطالعه به عنوان گروه های پیش درمان به مدت یک ماه به ترتیب با 12.5 mg/kg, 25, 50 و 100 آنغوزه پیش درمان شدند. سپس نمونه خون رت ها جهت اندازه گیری پارامترهای کبدی (ALP, ALT, AST), کلیوی (Urea, Cr), قلبی (CPK) و خونی (Pt, Ptt) جمع آوری شد. با وارد کردن کانول فشار به داخل شریان کاروتید و چسباندن الکترودهایی به دست راست و پای چپ به ترتیب فشارهای خونی ثبت و لید دو نوار قلبی مانیتور گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار Graphpad Prism نسخه 5 استفاده شد.نتایج: سطح پلاسمایی AST, CPK و Ptt به طور معنی داری در گروه های پیش درمان با آنغوزه کاهش یافت (p<0.05). با افزایش دوز مصرفی آنغوزه غلظت پلاسمایی اوره به طور معنی دار کاهش (p<0.05) و غلظت پلاسمایی کراتینین و فشارهای خونی شامل سیستول, دیاستول و متوسط شریانی به طور غیر معنی داری افزایش یافت.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کنند که احتمالا مصرف مقادیر کم (25 mg/kg) آنغوزه فاقد عوارض جانبی و حتی مفید برای سلامت و مصرف مقادیر زیاد (100 mg/kg) آن باعث بروز عوارض جانبی می گردد. از اینرو نیاز به تحقیقات گسترده تری در این زمینه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسمعیلی دهج، منصور، خواجه بهابادی، زهرا، و رضوانی، محمدابراهیم. (1392). بررسی اثر مصرف خوراکی آنغوزه اشکی بر پارامترهای بیوشیمیایی کبدی, کلیوی, قلبی و خونی رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 21(5)، 641-650. SID. https://sid.ir/paper/36072/fa

    Vancouver: کپی

    اسمعیلی دهج منصور، خواجه بهابادی زهرا، رضوانی محمدابراهیم. بررسی اثر مصرف خوراکی آنغوزه اشکی بر پارامترهای بیوشیمیایی کبدی, کلیوی, قلبی و خونی رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1392؛21(5):641-650. Available from: https://sid.ir/paper/36072/fa

    IEEE: کپی

    منصور اسمعیلی دهج، زهرا خواجه بهابادی، و محمدابراهیم رضوانی، “بررسی اثر مصرف خوراکی آنغوزه اشکی بر پارامترهای بیوشیمیایی کبدی, کلیوی, قلبی و خونی رت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 21، no. 5، pp. 641–650، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36072/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا