مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خاصیت ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه جاشیر (Prangos ferulacea) بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس

صفحات

 صفحه شروع 1049 | صفحه پایان 1062

چکیده

 مقدمه: بررسی اثر بخشی ترکیبات گیاهی در زمینه بیماری های دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این پژوهش بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خواص ضدباکتریایی عصاره متانولی Prangos ferulacea بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس است.روش بررسی: در این پژوهش تجربی پس از جمع آوری و تعیین گونه گیاه, نمونه های گیاهی خشک و سپس آسیاب شدند و عصاره متانولی آنها با استفاده از روش غوطه وری تهیه شد. به منظور بررسی خواص ضدباکتریایی و قابلیت ضدبیوفیلمی عصاره ها به ترتیب روش انتشار دیسک و آزمون میکروتیتر مورد استفاده قرار گرفت. جهت بررسی بیوانفورماتیکی نیز از روش داکینگ مولکولی بین آنزیم گلوکوزیل ترانسفراز استرپتوکوکوس موتانس و 20 ترکیب گزارش شده از گیاه مذکور با استفاده از نرم افزار iGemdock 2.1 استفاده شد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار spss 19 و آزمون های آنالیز واریانس و دانکن انجام شد.نتایج: نتایج نشان داد که عصاره گیاه مذکور به ویژه ریشه آن در غلظت های 250-3000 mg/ml دارای خاصیت ضدباکتری بالایی بر فرم منفرد باکتری مورد مطالعه بوده, موجب مهار تشکیل فرم بیوفیلمی می شود, اما توان تخریب بیوفیلم باکتری را ندارد. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره ها به ترتیب در محدوده 250-1000 mg/ml و 250-3000 mg/ml تعیین گردید. بررسی بیوانفورماتیکی نیز نشان داد که ترکیبات مورد بررسی به طور موثری قابلیت مهار گلوکوزیل ترانسفراز را داشته که در این بین قابلیت مهار آلفا پینن, پسورالن ولیمونن از سایر ترکیب ها بیشتر بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان که عصاره متانولی P.ferulacea دارای اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی بر فرم منفرد استرپتوکوکوس موتانس بوده اما بر بیوفیلم های تشکیل شده این باکتری تاثیر چندانی ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی، مختار، و بهبهانی، ماندانا. (1394). بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خاصیت ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه جاشیر (Prangos ferulacea) بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 23(11)، 1049-1062. SID. https://sid.ir/paper/36171/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی مختار، بهبهانی ماندانا. بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خاصیت ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه جاشیر (Prangos ferulacea) بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1394؛23(11):1049-1062. Available from: https://sid.ir/paper/36171/fa

    IEEE: کپی

    مختار نصرتی، و ماندانا بهبهانی، “بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خاصیت ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه جاشیر (Prangos ferulacea) بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 23، no. 11، pp. 1049–1062، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36171/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button