مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره علف چای بر اضطرب رفتاری و ترس در رت های نژاد ویستار مواجهه شده با فنول

صفحات

 صفحه شروع 1623 | صفحه پایان 1630

چکیده

 مقدمه: از دیرباز اضطراب از موارد مهم روان شناختی بوده و برای درمان آن داروهای مختلفی ارائه شده است. پژوهش های متعدد نشان داده که علف چای خاصیت ضداضطراب و افسردگی دارد. با صنعتی شدن جوامع انسانی, آلاینده هایی همچون فنول در چرخه زندگی وارد شده که می توانند بر روی ارگان های بدن تاثیرات سوئی به جای گذارند. هدف از پژوهش حاضر, بررسی تاثیر گیاه علف چای بر رفتار ترس و اضطراب در موش های مواجهه شده با فنول بود.روش بررسی: تعداد 54 سر موش رت نژاد ویستار در قالب طرح فاکتوریل 3´3 با سه سطح عصاره علف چای (صفر, 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و سه سطح فنول (صفر, 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) مورد مطالعه قرار گرفتند. فنول و عصاره به صورت یک روز در میان, به روش گاواژ و به ترتیب به مدت 15 و 30 روز تجویز شدند. 30 دقیقه پس از هر گاواژ, توسط ماز به علاوه ای مربع و آزمون جعبه باز, تست رفتار از موش ها به عمل آمد. بررسی اثرات بهبودبخشی عصاره علف چای در دو بازه زمانی کوتاه مدت (15 روز اول) و درازمدت (15 روز دوم) ارائه گردید.نتایج: نتایج آماری نشان دهنده عدم اختلاف معنی دار تست های رفتاری در تیمارهای آزمایشی بود (p>0.05).نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سطوح مورد استفاده عصاره علف چای تاثیر معنی داری بر کاهش رفتار اضطراب و ترس در موش های رت نژاد ویستار دریافت کننده فنول ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدحج، مریم، طباطبایی وکیلی، صالح، ساری، محسن، سالاری، سمیه، و منصوری، اسرافیل. (1393). اثر عصاره علف چای بر اضطرب رفتاری و ترس در رت های نژاد ویستار مواجهه شده با فنول. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 22(6)، 1623-1630. SID. https://sid.ir/paper/36323/fa

    Vancouver: کپی

    مدحج مریم، طباطبایی وکیلی صالح، ساری محسن، سالاری سمیه، منصوری اسرافیل. اثر عصاره علف چای بر اضطرب رفتاری و ترس در رت های نژاد ویستار مواجهه شده با فنول. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1393؛22(6):1623-1630. Available from: https://sid.ir/paper/36323/fa

    IEEE: کپی

    مریم مدحج، صالح طباطبایی وکیلی، محسن ساری، سمیه سالاری، و اسرافیل منصوری، “اثر عصاره علف چای بر اضطرب رفتاری و ترس در رت های نژاد ویستار مواجهه شده با فنول،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 22، no. 6، pp. 1623–1630، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36323/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button