مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

73
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک کن طی 6 ماه نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به کاهش ذخایر آبزیان در چند سال اخیر, استفاده از منابع جدید پروتئینی گسترش یافته که بهره برداری از میگوهای ریزجثه تالاب بین المللی بندر انزلی به دلیل ارزش غذایی بالا, ضروری به نظر می رسد. مواد و روش ها: میگوهای غیربومی Macrobrachium nipponense پس از صید و شستشو با آب سرد, در دستگاه های آتموس, آون معمولی و آون خلاء در دمای C◦ 70 به مدت 6, 21 و 7 ساعت خشک گردیده؛ و سپس سر و پوسته آن ها جدا و گوشت خشک شده در فیلم های پلی اتیلنی با پوشش آلومینیومی تحت شرایط خلاء, بسته بندی و به مدت 6 ماه در دمای محیط نگهداری و مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که گوشت خشک میگو با مقادیر بالایی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3, قابلیت ماندگاری به مدت 6 ماه در دمای محیط را دارد. همچنین نتایج حاصل از مقایسه خشک کردن میگو در سه دستگاه ذکر شده نشان داد که به ترتیب کیفیت نهایی فرآورده در دستگاه آون خلاء و کنترل رطوبت در دستگاه آتموس بهتر بوده است. از سویی دیگر, تغییرات اکسیداسیون چربی تا ماه ششم در تمام تیمارها به خوبی کنترل شد و نیز شمارش میکروارگانیسم ها در میگوهای خشک شده به وسیله دستگاه آتموس نسبت به آون معمولی و خلاء, کمتر بود. در رابطه با ارزیابی حسی تیمارها, امتیاز 5 (عالی) برای ماه اول و امتیاز 3 (خوب) در پایان مدت زمان نگهداری, شاخص اعلام گردید. نتیجه گیری: گوشت خشک حاصل از میگوهای ریز M. nipponense به دلیل پروتئین بالا و اسیدهای چرب چند غیر اشباع می تواند به عنوان یکی از تنقلات مغذی در جامعه معرفی و مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع گشتی، قربان، اعتمادیان، یاسمن، خانی پور، علی اصغر، خوشخو، ژاله، و کمالی، صغری. (1398). تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک کن طی 6 ماه نگهداری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(2 )، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/363365/fa

    Vancouver: کپی

    زارع گشتی قربان، اعتمادیان یاسمن، خانی پور علی اصغر، خوشخو ژاله، کمالی صغری. تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک کن طی 6 ماه نگهداری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(2 ):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/363365/fa

    IEEE: کپی

    قربان زارع گشتی، یاسمن اعتمادیان، علی اصغر خانی پور، ژاله خوشخو، و صغری کمالی، “تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک کن طی 6 ماه نگهداری،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 55–67، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button