مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی خارخاسک بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه: در بررسی حاضر اثر مصرف گیاه خارخاسک بر میزان گلوکز و چربی های سرم در مدل تجربی دیابت قندی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: موش های صحرایی ماده به پنج گروه کنترل, کنترل تحت درمان با خارخاسک, دیابتی, دیابتی تحت درمان با گیاه و تحت درمان با گلیبن کلامید تقسیم بندی شدند. برای دیابتی کردن موش ها از استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم استفاده شد. دو گروه تحت درمان با گیاه نیز پودر این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با نسبت وزنی 25/6% دریافت نمودند. میزان گلوکز و لیپیدهای سرم قبل از بررسی و در هفته های 3 و 6 پس از بررسی تعیین گردید. نتایج: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با گیاه در هفته های 3 و 6 بطور معنی دار کمتر از گروه دیابتی بود (به ترتیب p<0.01 وp<0.005 ) بعلاوه, سطح کلسترول توتال, تری گلیسیرید و کلسترول  LDLدر هفته  6 در گروه دیابتی تحت درمان با گیاه کاهش معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی نشان داد (p<0.05) و درمان موش های دیابتی با گیاه پس از 6 هفته موجب تغییر معنی دار میزان کلسترول HDL در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده نگردید. نتیجه گیری: مصرف خوراکی خارخاسک در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر آنتی هیپرگلیسمیک بوده و در دراز مدت موجب تغییر سودمند در سطح کلسترول توتال, تری گلیسیرید و کلسترول LDLشده و بر سطح کلسترول HDL در موش های صحرایی دیابتی تاثیری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، عندلیبی، نیوشا، انصاری، فریبا، و شرایلی، مریم. (1389). اثر مصرف خوراکی خارخاسک بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 18(1 (پیاپی 69))، 17-23. SID. https://sid.ir/paper/36378/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، عندلیبی نیوشا، انصاری فریبا، شرایلی مریم. اثر مصرف خوراکی خارخاسک بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1389؛18(1 (پیاپی 69)):17-23. Available from: https://sid.ir/paper/36378/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، نیوشا عندلیبی، فریبا انصاری، و مریم شرایلی، “اثر مصرف خوراکی خارخاسک بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم در موش صحرایی دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 18، no. 1 (پیاپی 69)، pp. 17–23، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button