مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین دریافت میان وعده های غذایی سالم و نا سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 238

چکیده

 مقدمه انتخاب نوع میان وعده ی غذایی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در ارتباط است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف میان وعده های غذایی با ضخامت اینتیما مدیا شریان کاروتید (CIMT) در میان کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن یا چاقی انجام شد. مواد و روش ها در مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر, 339 کودک و نوجوان 6 تا 13 ساله دارای اضافه وزن یا چاقی با کمک معیار امتیاز Z نمایه توده بدن≥ 1 انتخاب شدند. اندازه گیری های تن سنجی, وضعیت بلوغ, و CIMT جمع آوری گردید. دریافت های غذایی با کمک پرسش نامه روا و پایای بسامد خوراک جمع آوری و ارزیابی شدند. آنالیز آماری داده ها با استفاده از رگرسیون خطی و لجستیک انجام گردید. یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 9/3 سال و درصد افراد چاق 68/4 بود. پس از کنترل عوامل مخدوش گر سن, جنس, دریافت انرژی, وضعیت بلوغ, فعالیت بدنی و نمایه توده بدن به ازای افزایش یک انحراف معیار از گروه مغز ها, 0/126 میلی متر کاهش در میزان CIMT مشاهده شد (0/019=P-value). افراد در سهک پایانی دریافت گروه مغز ها, نسبت به افراد در سهک اول, 63 درصد خطر کمتر برای ابتلا به CIMT بالا داشتند (0/006=P روند). جایگزینی یک واحد از گروه مغز ها با همین میزان از گروه میان وعده های شیرین سبب کاهش 0/15 میلی متری در CIMT گردید. نتیجه گیری: مصرف گروه مغز ها به عنوان میان وعده غذایی سالم می تواند اثرات موثری بر مراحل غیر بالینی بیماری تصلب شراین بگذارد. مطالعه های کارآزمایی بالینی می تواند اثر مصرف انواع گروه مغز ها را برCIMT و سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی بررسی نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقایان، مریم، اصغری، گلاله، دهقان، پونه، جوادی، مریم، و میرمیران، پروین. (1398). ارتباط بین دریافت میان وعده های غذایی سالم و نا سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 21(4 )، 227-238. SID. https://sid.ir/paper/364283/fa

    Vancouver: کپی

    آقایان مریم، اصغری گلاله، دهقان پونه، جوادی مریم، میرمیران پروین. ارتباط بین دریافت میان وعده های غذایی سالم و نا سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1398؛21(4 ):227-238. Available from: https://sid.ir/paper/364283/fa

    IEEE: کپی

    مریم آقایان، گلاله اصغری، پونه دهقان، مریم جوادی، و پروین میرمیران، “ارتباط بین دریافت میان وعده های غذایی سالم و نا سالم با ضخامت لایه اینتیما مدیا شریان کاروتید در کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن و چاقی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 21، no. 4 ، pp. 227–238، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا