مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

626
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و اندازه گیری بی فنیل های پلی کلرینه در تخم مرغ با استفاده از روش GC-MS

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 81

کلیدواژه

بی فنیل های پلی کلرینه (PCBs)Q1
کروماتوگرافی گازی (GC-MS)Q1

چکیده

 سابقه و هدف آلاینده های آلی کلره, ترکیباتی پایدار در محیط زیست و خطرناک از نظر سلامتی موجودات زنده می باشند. از میان این ترکیبات, بی فنیل های پلی کلرینه می توانند برای انسان سرطان زا بوده و بر عملکرد فکری, سیستم عصبی, دستگاه تولید مثل و سیستم ایمنی بدن انسان تاثیر گذارند. یکی از راه های ورود این ترکیبات به بدن انسان از طریق تخم مرغ به دلیل تغذیه مرغ با غذاهای آلوده و یا از طریق آب و هوای آلوده می باشد. مواد و روش ها ابتدا نمونه برداری از 4 برند تخم مرغ و در 4 فصل در شهر تهران (سال 96) انجام گرفت. برای استخراج از مخلوط حلال هگزان: دی کلرومتان با نسبت یکسان و توسط روش التراسونیک استفاده شد. سپس با کمک اسید سولفوریک غلیظ دو فاز را از هم جدا نموده و به وسیله دستگاه روتاری با پمپ خلا و تحت بخار ملایم نیتروژن تغلیظ و با ستون سیلیکاژل یا فلورسیل پاکسازی انجام شد. در نهایت غلظت هرکدام از PCB ها با دستگاه GC-MS اندازه گیری شد. یافته ها در تمامی نمونه ها میانگین میزان بی فنیل های پلی کلرینه (3/0± 40/1 pgWHO-TEQ/gfat) پایین تر از محدوده استاندارد بوده است و بیش ترین غلظت نیز مربوط به PCB28 بود (با میانگین802/0 pgWHO-TEQ/gfat). برندB دارای بالاترین میانگین PCB ها و فصل زمستان دارای بالاترین میزان آلودگی تخم مرغ ها (822/1 pgWHO-TEQ/gfat) بوده است. استنتاج: به دلیل پایین تر بودن میانگین کل هرکدام از PCB ها نسبت به استاندارد در انواع مختلف تخم مرغ می توان بیان نمود که خطری از این مواد مصرف کننده ها را تهدید نمی کند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

احمدلو، مهسا، شریعتی فر، نبی، محمودی، رزاق، قجربیگی، پیمان، موذن، مجتبی، اکبرزاده، آرش، و دوبرادران، سینا. (1397). بررسی و اندازه گیری بی فنیل های پلی کلرینه در تخم مرغ با استفاده از روش GC-MS. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 28(168 )، 62-81. SID. https://sid.ir/paper/366042/fa

Vancouver: کپی

احمدلو مهسا، شریعتی فر نبی، محمودی رزاق، قجربیگی پیمان، موذن مجتبی، اکبرزاده آرش، دوبرادران سینا. بررسی و اندازه گیری بی فنیل های پلی کلرینه در تخم مرغ با استفاده از روش GC-MS. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1397؛28(168 ):62-81. Available from: https://sid.ir/paper/366042/fa

IEEE: کپی

مهسا احمدلو، نبی شریعتی فر، رزاق محمودی، پیمان قجربیگی، مجتبی موذن، آرش اکبرزاده، و سینا دوبرادران، “بررسی و اندازه گیری بی فنیل های پلی کلرینه در تخم مرغ با استفاده از روش GC-MS،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 28، no. 168 ، pp. 62–81، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366042/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا