Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

369
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت نوعی بیماری مزمن و یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز و یکی از بزرگ ترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها می باشد. هدف از این پژوهش تاثیر 12 هفته تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که 48 نفر به طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری شامل: (1) گروه مکمل (شیر و ماست کم چرب), (2) تمرین هوازی, (3) مکمل+تمرین هوازی و (4) کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرین, هفته ای سه جلسه60 دقیقه ای با شدت متوسط و گروه های مکمل, با مصرف 200 گرم ماست و 250 میلی لیتر شیر کم چرب هر روز, به مدت 12 هفته انجام گرفت. 48 ساعت پیش و بعد از آخرین جلسه اعمال مداخله, شاخص توده بدنی, نسبت دور کمر به لگن, فشار خون سیستولی و دیاستولی, قند پایه (گلوکز ناشتا, گلوکز 2ساعت بعد از غذا, HbA1c), تری گلیسیرید و کلسترول تام, لیپوپروتئین کم چگال, لیپوپروتئین پرچگال اندازه گیری شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کوچکتر از 5 صدم اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل لبنیات بر فشارخون سیستولی و دیاستولی تاثیر معناداری نداشت. اما شاخص توده بدنی (001/0=p) و نسبت دور کمر به لگن (001/0=p), قند خون (001/0=p), (001/0=p) HbA1cو لیپوپروتئین پرچگال (001/0=p), لیپوپروتئین کم چگال (012/0=p), کلسترول تام (007/0=p) و تری گلیسرید (006/0=p) تاثیر معناداری داشت. نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر می توان برنامه تمرین هوازی منظم با شدت معین با رعایت احتیاط, به همراه مصرف مواد لبنی کم چرب را جهت کنترل و کاهش عوامل خطرزای قلبی-عروقی در بیماران دیابت نوع 2, که دارای جمعیتی رو به افزایش هستند, به مراکز سلامت جامعه توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالح زاده، کریم، و نجفی، نادر. (1398). تاثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 26(8 )، 31-41. SID. https://sid.ir/paper/366086/fa

    Vancouver: کپی

    صالح زاده کریم، نجفی نادر. تاثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1398؛26(8 ):31-41. Available from: https://sid.ir/paper/366086/fa

    IEEE: کپی

    کریم صالح زاده، و نادر نجفی، “تاثیر تمرین هوازی با مصرف لبنیات (شیر و ماست کم چرب) بر برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی-عروقی در مردان مبتلا به دیابت نوع 2،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 26، no. 8 ، pp. 31–41، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366086/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا