مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتیین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

چکیده

 مقدمه: اختلال چربی های خون از مهم ترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریان های کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی(Anethum graveolens.L) و اجزای اصلی شوید کاروون, فلاندرنن, لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول مولکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است.روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30±250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1±23 درجه سانتی گراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1و 2 به ترتیب رژیم عادی و پرکلسترول و به گروه های 3و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروه های فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید.نتایج: نتایج مطالعه نشان می دهد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول, تری گلیسیرید, TG/HDL, LDL/HDL, LDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است درمورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای سطح کلسترول و LDL خون موش ها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (P<0.001) اما در مورد, TG/HDL, LDL/HDL, TG اختلاف بین دو گروه مشاهده نشد در مورد HDL هر دو افزایش معنی داری نسبت به گروه پرچرب را نشان داده  (P<0.001)که این افزایش در مورد لواستاتین تاثیر بیشتری داشته است.نتیجه گیری: یافته های به دست آمده از عصاره آبی تخم شوید نشان می دهد که این گیاه بر روی لیپیدهای پلاسما موثر بوده و در مورد کلسترول و LDL تاثیر بیشتری نسبت به داروی لواستاتین داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رفعتی، علی، مرادی، سیما، اسماعیلی دهج، منصور، جلالی خان آبادی، بمان علی، و یغمایی، پریچهره. (1384). مقایسه اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتیین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 13(5)، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/36713/fa

    Vancouver: کپی

    رفعتی علی، مرادی سیما، اسماعیلی دهج منصور، جلالی خان آبادی بمان علی، یغمایی پریچهره. مقایسه اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتیین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1384؛13(5):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/36713/fa

    IEEE: کپی

    علی رفعتی، سیما مرادی، منصور اسماعیلی دهج، بمان علی جلالی خان آبادی، و پریچهره یغمایی، “مقایسه اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتیین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 13، no. 5، pp. 41–49، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36713/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button