مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وجود جهش زایی مستقیم در چند طعم دهنده خوراکی مصنوعی مواد غذایی با استفاده از آزمون Ames

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 68

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه به طور گسترده از طعم دهنده های خوراکی در مواد غذایی مختلف مثل نوشیدنی ها, تنقلات و غیره در ایران استفاده می شود بدون این که به زیان های احتمالی حاصل از آن ها توجه گردد. این مطالعه با هدف بررسی جهش زایی مستقیم طعم دهنده ها به کمک تست ایمز انجام پذیرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, جهش زایی مستقیم 5 طعم دهنده مصنوعی عمده (وانیل, موز, پرتغال, نارگیل و لیمو) از سه برند معروف, توسط سویه های سالمونلا تیفی موریوم TA98 و TA100 که حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدین به صورت His-هستند مورد مطالعه قرار گرفت. پس از انجام تست های تاییدی, سویه ها بر روی محیط کشت گلوکز حداقل و در حضور غلظت های مختلفی از طعم دهنده ها کشت گردید و پس از 72-48 ساعت انکوباسیون پلیت ها در دمای 37 درجه سانتی گراد, در صورت جهش زایی طعم دهنده ها و جهش برگشتی در اپرون هیستیدین, کلنی های میکروبی مشاهده شده شمارش گردید. یافته ها: جهش زایی مستقیم طعم دهنده ها, در سه غلظت متفاوت و طی سه بار تکرار, بررسی شد. نتایج نشان داد که تعداد کلنی های برگشتی در هیچ کدام از نمونه ها در سه غلطت مورد بررسی از دو برابر تعداد کلنی های کنترل منفی که ملاک جهش زایی در این آزمون است, فراتر نرفت. استنتاج: بر اساس نتایج, هیچ کدام از نمونه ها در غلطت های مورد بررسی, جهش زایی مستقیم مبتنی بر جایگزینی جفت باز های آلی در DNA و یا جهش مبتنی بر تغییر چارچوب نشان ندادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی مهم، وحید، حقی، فخری، و محسنی، مهران. (1398). ارزیابی وجود جهش زایی مستقیم در چند طعم دهنده خوراکی مصنوعی مواد غذایی با استفاده از آزمون Ames. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 29(177 )، 56-68. SID. https://sid.ir/paper/367483/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مهم وحید، حقی فخری، محسنی مهران. ارزیابی وجود جهش زایی مستقیم در چند طعم دهنده خوراکی مصنوعی مواد غذایی با استفاده از آزمون Ames. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1398؛29(177 ):56-68. Available from: https://sid.ir/paper/367483/fa

    IEEE: کپی

    وحید مرادی مهم، فخری حقی، و مهران محسنی، “ارزیابی وجود جهش زایی مستقیم در چند طعم دهنده خوراکی مصنوعی مواد غذایی با استفاده از آزمون Ames،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 29، no. 177 ، pp. 56–68، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367483/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button