مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد، جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سرئوس از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 88

چکیده

 زمینه و هدف: پیدایش گونه های باکتری گرم مثبت و گرم منفی که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند؛ در سرتاسر جهان یک تهدید برای عموم به شمار می رود. این مطالعه به منظور تعیین فعالیت ضدباکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد, جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سریوس از مواد غذایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی, نانو ذره اکسید روی از زیولیت تهیه گردید و مقدار آن با استفاده از XRF تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (Minimum Inhibitory Concentration: MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (Minimum Bactericidal Concentration: MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شدند. یافته ها: مقدار MIC نانو ذره اکسید روی برای همه باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه سالمونلا اینتریتیدیس به ترتیب برابر با 16 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه باسیلوس سریوس 16 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که می توان از نانو ذره اکسید روی برای مهار جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سریوس از مواد غذایی استفاده نمود و پتانسیل مناسبی برای جایگزینی مواد نگهدارنده برای جلوگیری از فساد مواد غذایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ندافی، شیما، سلطان دلال، محمدمهدی، پرتوآذر، علیرضا، و درگاهی، زهرا. (1399). اثر ضدباکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد, جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سرئوس از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 22(2 (پی در پی 74) )، 82-88. SID. https://sid.ir/paper/368756/fa

    Vancouver: کپی

    ندافی شیما، سلطان دلال محمدمهدی، پرتوآذر علیرضا، درگاهی زهرا. اثر ضدباکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد, جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سرئوس از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1399؛22(2 (پی در پی 74) ):82-88. Available from: https://sid.ir/paper/368756/fa

    IEEE: کپی

    شیما ندافی، محمدمهدی سلطان دلال، علیرضا پرتوآذر، و زهرا درگاهی، “اثر ضدباکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد, جدایه سالمونلا اینتریتیدیس و باسیلوس سرئوس از مواد غذایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 22، no. 2 (پی در پی 74) ، pp. 82–88، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button