مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

370
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 346

چکیده

 امروزه به دلیل گسترش بیماری ها و عوارض ناشی از آنها و همچنین هزینه های بالای درمان, استفاده از غذاهای عملگر و سلامتی بخش مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. در این زمینه توجه به عوارضی مانند عفونت و توسعه بیماریها در اثر گسترش رادیکالهای آزاد بیشتر است. یکی از گزینه هایی که امروزه در پیشگیری, درمان و کاهش عوارض بیماری مورد توجه است پپتیدهای فعال بیولوژیکی است که از منابع گیاهی و جانوری استخراج می شود. در تحقیق حاضر پپتیدهای حاصل از هیدرولیز شیر شامل پپتیدهای بدست آمده از آب پنیر و لاکتوفرین همراه با طعم دهنده وانیلین در جهت کاهش عفونت و افزایش قدرت سیستم آنتی اکسیدانی در آزمایشگاه بررسی شدند. پس از آماده سازی پروتئین های هیدرولیز شده از شیر و تهیه مکمل غذایی از آن همراه با طعم دهنده وانیلین آزمون های ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکس اورئوس و اشرشیا کلی انجام شد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی این پپتیدها همراه با مخلوط مکمل تهیه شده از آن مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از و لاکتوفرین و کنستانتره پروتئین آب پنیر به تنهایی و به صورت مخلوط دارای اثرات ضد میکروبی به ترتیب در غلظت های2000, 4000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر هستند. همچنین نتایج آزمون های آنتی اکسیدانی در سیستم DPPH, ABTS و قدرت احیا کنندگی, توانایی مناسب این اجزا را در غلظت 400 میلی گرم بر میلی لیتر نشان داد و در بین اجزا شرکت کننده در مکمل بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی به پروتئین های هیدرولیز شده آب پنیر اختصاص داشت. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص می شود که پپتیدهای حاصل از شیر و وانیلین به عنوان یک مکمل موثر در جهت کاهش عوارض بیماری ها و قابل استفاده در محصولات فراسودمند است که مطالعات حیوانی و بالینی تکمیل کننده این تحقیق خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عموحیدری، مهدی، احسانی، محمدرضا، و جوادی، ایرج. (1400). بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(112 )، 335-346. SID. https://sid.ir/paper/368902/fa

    Vancouver: کپی

    عموحیدری مهدی، احسانی محمدرضا، جوادی ایرج. بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(112 ):335-346. Available from: https://sid.ir/paper/368902/fa

    IEEE: کپی

    مهدی عموحیدری، محمدرضا احسانی، و ایرج جوادی، “بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 112 ، pp. 335–346، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368902/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button