مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,181
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 78

چکیده

 سابقه و هدف: اندازه گیری میزان مهار رادیکال های آزاد DPPH از روش های معتبر, دقیق, آسان و مقرون به صرفه با قابلیت تکرارپذیری بالا در بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های گیاهی در شرایط آزمایشگاهی بوده و گزارش شده که فعالیت آنتی اکسیدانی با خاصیت ضد میکروبی همبستگی مثبتی دارد لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های گیاهان دارویی است.مواد و روش ها: در این مطالعه, بعد از تهیه عصاره ها, برای تعیین فعالیت به دام اندازی رادیکال آزاد, از دی فنیل پیکریل هیدرازیل استفاده شد و سپس اثرات ضد میکروبی عصاره های هیدرو الکلی بر باکتری ها با روش انتشار در محیط کشت مولر هینتون آگار با استفاده از دیسک های کاغذی 6 میلی متری منطبق بر دستورالعمل Bauer و Kirby بررسی شد.یافته ها: نتایج حاصل از ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال های آزاد عصاره هیدرو الکلی گیاهان دارویی مورد استفاده نشان داد که, عصاره مورد و سپس رزماری به ترتیب با میانگین 89.583 و 80.921 میکروگرم در میلی لیتر بیش ترین نقش را در مهار رادیکال های آزاد داشته اند. با افزایش غلظت, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها بیش تر شده است. ضمنا در غلظت های پایین عصاره (16 و 32 میکروگرم در میلی لیتر) بیش ترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به عصاره مورد و سپس رزماری بود اما در غلظت بالا (64 میکروگرم در میلی لیتر) بیش ترین فعالیت متعلق به عصاره کلپوره همدانی بود. عصاره رزماری موثرترین عصاره بر باکتری اشریشیاکلی, عصاره مورد موثرترین عصاره بر باکتری لستریا مونوسیتوژنز, سالمونلا تیفی موریوم, استافیلوکوکوس اورئوس بودند.استنتاج: نتایج نشان داد گیاهانی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی هستند خاصیت ضد میکروبی بالایی نیز دارند به طوری که عصاره مورد و سپس رزماری که دارای بالاترین میزان خاصیت آنتی اکسیدانی بوده اند, موثرترین عصاره ها بر باکتری های مورد آزمایش بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی نسب، بهمن، رهنما، محمد، و مزارعی، ایوب. (1396). ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 27(149)، 63-78. SID. https://sid.ir/paper/45447/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی نسب بهمن، رهنما محمد، مزارعی ایوب. ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1396؛27(149):63-78. Available from: https://sid.ir/paper/45447/fa

    IEEE: کپی

    بهمن فاضلی نسب، محمد رهنما، و ایوب مزارعی، “ارزیابی ارتباط بین خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی عصاره های 9 گیاه دارویی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 27، no. 149، pp. 63–78، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button