مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,321
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی در شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده بیماری های منتقله از راه غذا می باشد. آلودگی مواد غذایی به صورت مستقیم از طریق حیوانات آلوده به این باکتری و یا در نتیجه عدم رعایت بهداشت در مراحل تولید و توزیع, از جانب افراد شاغل در این زمینه که ممکن است ناقل این باکتری باشند, اتفاق می افتد. از طرف دیگر, تعداد سویه های استافیلوکوکوس اورئوس که به مواد ضد میکروبی مقاوم هستند, رو به افزایش است. هم چنین انتقال سویه های مقاوم از طریق مواد غذایی می تواند باعث جایگزینی میکروفلور حساس فردی و ایجاد بیماری های خطرناک شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی مواد غذایی به استافیلوکوکوس اورئوس و بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در این ایزوله ها صورت گرفت.روش بررسی: 1047 نمونه غذایی مختلف در فاصله زمانی مرداد ماه سال 1385 تا آذر ماه سال 1386 از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مطابق دستورالعمل استاندارد ایران به شماره 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. سپس ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی با روش آگار دیسک دیفیوژن نسبت به 11 آنتی بیوتیک مورد مطالعه قرار گرفتند.یافته ها: از 1047 نمونه مورد بررسی, 100 نمونه (9.5 درصد) از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودند. همچنین 31 درصد از ایزوله ها حداقل به یکی از آنتی بیوتیک های مورد بررسی مقاومت نشان دادند و 15 آنتی بیوتیپ نیز مشخص شد.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, با توجه به وجود استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها, لزوم کنترل صحیح مسایل بهداشتی در مراحل تولید و توزیع مواد غذایی به منظور جلوگیری از انتقال آلودگی و انتقال سویه های مقاوم میکروبی مشخص می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، آقاامیری، سولماز، اشراقیان، محمدرضا، صبوریراقی، علی اکبر، فرامرزی، طاهره، مهدوی، وحید، صابرپور، فاطمه، فاضلی فرد، پرستوسادات، و پیمانه عابدی محتسب، ترانه. (1387). تعیین میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی در شهر تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 16(64)، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/61014/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، آقاامیری سولماز، اشراقیان محمدرضا، صبوریراقی علی اکبر، فرامرزی طاهره، مهدوی وحید، صابرپور فاطمه، فاضلی فرد پرستوسادات، پیمانه عابدی محتسب ترانه. تعیین میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی در شهر تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1387؛16(64):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/61014/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، سولماز آقاامیری، محمدرضا اشراقیان، علی اکبر صبوریراقی، طاهره فرامرزی، وحید مهدوی، فاطمه صابرپور، پرستوسادات فاضلی فرد، و ترانه پیمانه عابدی محتسب، “تعیین میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی در شهر تهران،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 16، no. 64، pp. 63–71، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61014/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button