Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

361
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم احمدآقایی

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 128

چکیده

 پسته یکی از محصولات مهم باغبانی است که به دو صورت تر و خشک مصرف می شود. پسته تر به دلیل تنفس زیاد, تولید حرارت و رطوبت بالا بسیار فساد پذیر است و عمر انبارمانی کوتاهی دارد. لذا به منظور بهبود کیفیت و افزایش عمر انبارمانی این محصول آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور تیمار (شاهد, بالشتک های حاوی کربن فعال 2 گرمی, کربن فعال 4 گرمی, کربن فعال 2 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع, کربن فعال 4 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع) و زمان انبارمانی (0, 20 و 45 روز) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار روی پسته تر رقم احمدآقایی صورت گرفت. نتایج نشان داد که شاخص های ارزیابی شده موثر در کیفیت میوه شامل کاهش وزن, سفتی پوست نرم, کلروفیل کل, درخشندگی پوست نرم, تغییرات رنگ کل, فعالیت ضداکسیداسیونی, آنتوسیانین, ترکیبات فنلی پوست و مغز و فعالیت آنزیم پلی فتل اکسیداز تحت تاثیر تیمارها و دوره انبارمانی قرار گرفت. سفتی پوست نرم, کلروفیل کل, درخشندگی پوست نرم, فعالیت ضداکسیداسیونی, آنتوسیانین و ترکیبات فنلی پوست و مغز میوه طی دوره انبارمانی کاهش یافت اما کاهش وزن, تغییرات رنگ کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز افزایش پیدا کرد و تیمارهای اعمال شده سبب حفظ فعالیت ضداکسیداسیونی, میزان آنتوسیانین, ترکیبات فنلی و دیگر پارامترهای موثر در کیفیت میوه نسبت به شاهد گردید. در این بین تیمار کربن فعال 4 گرمی آغشته به پرمنگنات پتاسیم اشباع بیشترین تاثیر را بر حفظ ویژگی های کمی و کیفی این رقم پسته داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، مریم، میردهقان، سیدحسین، ناظوری، فاطمه، و اسماعیلی زاده، مجید. (1400). اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم احمدآقایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(110 )، 117-128. SID. https://sid.ir/paper/369514/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی مریم، میردهقان سیدحسین، ناظوری فاطمه، اسماعیلی زاده مجید. اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم احمدآقایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(110 ):117-128. Available from: https://sid.ir/paper/369514/fa

    IEEE: کپی

    مریم سعیدی، سیدحسین میردهقان، فاطمه ناظوری، و مجید اسماعیلی زاده، “اثر کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم بر بهبود ویژگی های انبارمانی و حفظ کیفیت پسته تر رقم احمدآقایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 110 ، pp. 117–128، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا