Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

404
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهوی مواج (.Lactuca undulata Ledeb) در 5 رویشگاه طبیعی ایران

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 77

چکیده

 مقدمه: کاهوی مواج (Lactuca undulata Ledeb. ) گیاهی یکساله از تیره کاسنی است. یکی از مهم ترین ترکیبات فیتوشیمیایی سازنده این گیاه که در صنایع دارویی و غذایی اهمیت دارد, شیکوریک اسید است. هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهوی مواج جمع آوری شده از رویشگاه های مختلف ایران است. روش بررسی: به این منظور ساقه گیاهان در فاز زایشی از قم, بیارجمند, دشت میرزابایلو در خراسان شمالی, فیروزکوه و چشمه علی دامغان جمع آوری شدند. سپس میزان شیکوریک, کافییک و کلروژنیک اسید با دستگاه HPLC آنالیز شدند. همچنین میزان فنل, فلاونویید و تانن کل اندازه گیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها به روش DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: داده های حاضر نشان داد که نمونه های جمع آوری شده از فیروزکوه, بیشترین میزان شیکوریک اسید (5/3 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و نمونه های قم, بیشترین میزان کافییک اسید (26/1 میلی گرم بر گرم وزن خشک) را داشتند. همچنین میزان فنل کل از 53/13 در نمونه های فیروزکوه تا 86/18 میلی گرم در هر گرم وزن خشک در نمونه های قم متغیر بود. نتایج حاصل نشان داد که میزان فلاونویید کل در بین نمونه های جمع آوری شده از 5 منطقه مختلف در سطح 5 درصد و میزان تانن کل در سطح 1 درصد تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند. از طرفی دیگر بالاترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی به ترتیب مربوط به نمونه های جمع آوری شده از قم و بیارجمند بود. نتیجه گیری: نتایج حاضر نشان داد که کاهوی مواج جمع آوری شده از فیروزکوه بالاترین میزان شیکوریک اسید را داشته و می تواند به عنوان یک گیاه بومی ایران منبع مناسبی برای تولید شیکوریک اسید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مفیدبجنوردی، مرتضی، اقدسی، مهناز، و فاطمی، سیدمحمد. (1399). بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهوی مواج (.Lactuca undulata Ledeb) در 5 رویشگاه طبیعی ایران. گیاهان دارویی، 19(75 )، 65-77. SID. https://sid.ir/paper/369526/fa

    Vancouver: کپی

    مفیدبجنوردی مرتضی، اقدسی مهناز، فاطمی سیدمحمد. بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهوی مواج (.Lactuca undulata Ledeb) در 5 رویشگاه طبیعی ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛19(75 ):65-77. Available from: https://sid.ir/paper/369526/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی مفیدبجنوردی، مهناز اقدسی، و سیدمحمد فاطمی، “بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی کاهوی مواج (.Lactuca undulata Ledeb) در 5 رویشگاه طبیعی ایران،” گیاهان دارویی، vol. 19، no. 75 ، pp. 65–77، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا