مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف گیاه دارویی (Calotropis procera Aiton)در دو منطقه بم و جیرفت

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 86

چکیده

 گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (فلاونوئیدها, تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. این تحقیق به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی گیاه استبرق (Calotropis procera Aiton) به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. اندام های مختلف گیاه از جمله برگ, گل, میوه و شیره گیاه در مرحله بلوغ کامل در دو منطقه جرفت و بم مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد 2 و 2-دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. پس از تهیه عصاره متانولی سنجش میزان فنلی به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت و در نهایت تجزیه واریانس داده ها با استفاده از نرم افزار SAS انجام شد و میانگین ها از طریق آزمون دانکن در سطح 05/0P≤ مقایسه شد. نتایج بدست آمده نشان دادند ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی در اندام برگ بیشتر از سایر اندام ها بود و در منطقه بم نسبت به جیرفت بیشتر بود. که این نتایج در میوه هم به همین صورت بود. اما در گل و شیره (لاتکس) استبرق بومی جیرفت ترکیبات فنلی بیشتری را نشان داد. ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی برگ در مقایسه با شیره 5/2 برابر بود. لاتکس (شیره) استبرق در دو منطقه بم و جیرفت نسبت به سایر اندام ها (برگ, گل, میوه) کمترین میزان ترکیبات فنلی را داشتند. فعالیت آنتی اکسیدانی با میزان ترکیبات فنلی رابطه مستقیم دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامشاهی، سمیه، صالحی ساردویی، علی، و معتمدی شارک، هاجر. (1398). بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف گیاه دارویی (Calotropis procera Aiton)در دو منطقه بم و جیرفت. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 7(1 (پیاپی 25) )، 77-86. SID. https://sid.ir/paper/370335/fa

    Vancouver: کپی

    غلامشاهی سمیه، صالحی ساردویی علی، معتمدی شارک هاجر. بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف گیاه دارویی (Calotropis procera Aiton)در دو منطقه بم و جیرفت. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛7(1 (پیاپی 25) ):77-86. Available from: https://sid.ir/paper/370335/fa

    IEEE: کپی

    سمیه غلامشاهی، علی صالحی ساردویی، و هاجر معتمدی شارک، “بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف گیاه دارویی (Calotropis procera Aiton)در دو منطقه بم و جیرفت،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 7، no. 1 (پیاپی 25) ، pp. 77–86، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370335/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button