مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط برخی دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی و مقاومت به انسولین با بیان نسبی ژن P53 در بافت چربی زیرجلدی و احشایی افراد چاق و غیرچاق

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

 سابقه و هدف: P53 یکی از ژن های دخیل در کنترل وزن است. این مطالعه به بررسی رابطه بین بیان نسبی ژن P53 با برخی دریافت های غذایی, شاخص های تن سنجی و مقاومت به انسولین پرداخت. مواد و روش ها: نمونه بافت چربی احشایی (VAT) و زیر جلدی (SAT) از 151 فرد با میانگین سنی تقریبا 40 سال که تحت جراحی های شکمی انتخابی بودند, اخذ شد. شرکت کنندگان مطابق با شاخص توده بدنی BMI (Body mass index) به عنوان چاق (Kg/m230 BMI >) و غیر چاق (/m230-5/18BMI=kg) طبقه بندی شدند. میزان بیان نسبی P53 mRNA در VAT و SAT با استفاده از Real-Time PCR تعیین شد. قبل از جراحی, اطلاعات مربوط به دریافت غذایی, BMI, دور کمر و باسن و مقاومت به انسولین جمع آوری شد. یافته ها: مقدار بیان نسبی ژن P53در VAT افراد چاق نسبت به افراد غیر چاق بالاتر بود (008/0=P). در SAT افراد چاق بیان نسبی ژن P53 با وزن (018/0=p؛ 909/0=β ) و همچنین با BMI (012/0=p؛ 262/0=β ) ارتباط مثبتی را نشان داد. در گروه چاق, بین دریافت انرژی و بیان نسبی ژن P53 در VAT (020/0=p؛ 230/3= β ) وSAT (014/0=p؛ 336/3-β ) ارتباطی مثبت, مشاهده شد. نتیجه گیری: این یافته ها احتمالا می توانند اشاره کننده به این مطلب باشند که وزن, BMI و دریافت کالری بالاتر می توانند در ایجاد شرایط استرس زا موثر باشند؛ ممکن است بتوانند با القای بیان نسبی ژن P53 ارتباط داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی زاده اوغاز، معصومه، کدخدا، گلنوش، زرکش، مریم، حسین زاده، نیما، سعیدپور، آتوسا، و هدایتی، مهدی. (1399). ارتباط برخی دریافت های غذایی, شاخص های تن سنجی و مقاومت به انسولین با بیان نسبی ژن P53 در بافت چربی زیرجلدی و احشایی افراد چاق و غیرچاق. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 15(2 )، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/371136/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی زاده اوغاز معصومه، کدخدا گلنوش، زرکش مریم، حسین زاده نیما، سعیدپور آتوسا، هدایتی مهدی. ارتباط برخی دریافت های غذایی, شاخص های تن سنجی و مقاومت به انسولین با بیان نسبی ژن P53 در بافت چربی زیرجلدی و احشایی افراد چاق و غیرچاق. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛15(2 ):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/371136/fa

    IEEE: کپی

    معصومه حاجی زاده اوغاز، گلنوش کدخدا، مریم زرکش، نیما حسین زاده، آتوسا سعیدپور، و مهدی هدایتی، “ارتباط برخی دریافت های غذایی, شاخص های تن سنجی و مقاومت به انسولین با بیان نسبی ژن P53 در بافت چربی زیرجلدی و احشایی افراد چاق و غیرچاق،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 ، pp. 21–32، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button