بهبود وضعیت ویتامین D می تواند منجر به ارتقای سطح سلامت قلب و عروق شود. از این رو هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامین D بر سطوح سرمی 25-هیدروکسی کوله کلسیفرول و پروفایل های چربی در بزرگسالان شهر شیراز می باشد. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور، مجموعا 99 بزرگسال به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تقسیم بندی شدند: (1) دریافت کننده روغن کانولای غنی شده با ویتامین D (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامینD)، (2) دریافت کننده مکمل ویتامین D (روزانه یک مکمل IU1000 ویتامین D+ 25گرم روغن کانولا)، و (3) کنترل (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولا). دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی و سطوح سرمی ویتامین D و پروفایل های چربی شرکت کنندگان در ابتدا و پس از 12 هفته اندازه گیری شد. یافته ها: مصرف روزانه مکمل باعث افزایش معنی دار در سطح سرمی ویتامین D در مقایسه با گروه کنترل شد (002/0=p). همچنین در زیرگروه افراد با سطح سرمی طبیعی ویتامینD، میانگین تغییرات بین گروهی سطح ویتامینD در دو گروه دریافت کننده روغن غنی شده و مکمل نسبت به گروه کنترل معنی دار شد (001/0