مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

صحه گذاری میزان کمی گوشت قرمز ادعا شده در برچسب انواع کباب لقمه صنعتی با استفاده از آنالیز داده های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روش های کمومتریکس

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 100

چکیده

 سابقه و هدف: کباب لقمه یکی از پرطرفدارترین انواع فرآورده های گوشتی می باشد. ارزیابی کمی گوشت قرمز به عنوان مهمترین فاکتور در صحه گذاری این فرآورده بسیار حایز اهمیت است. روش های دیگر شناسایی تقلبات فرآورده های گوشتی کارایی لازم برای ارزیابی کمی گوشت قرمز در فرآورده نهایی را ندارند. هدف این مطالعه بررسی اصالت سنجی میزان کمی گوشت قرمز با استفاده از روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) به همراه تکنیک های کمومتریکس در کباب لقمه می باشد. مواد و روش ها: نمونه های کباب لقمه صنعتی حاوی 70 و 90 درصد گوشت قرمز از سه نام تجاری متفاوت از سطح عرضه خریداری و نمونه های فرموله استاندارد درکارخانه فرآورده گوشتی تهیه شدند (مجموعا 36 نمونه). تمام نمونه ها به صورت منجمد به آزمایشگاه منتقل گردید. داده های FTIR با استفاده از روش های کمومتریکس PCA, PLS-DA و SIMCA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج روش MLR (Multiple Linear Regression) و نیز روش های کمومتریکس با ضریب تعیین بالا (9999/0= R2) نشان داد که محتوای 67 درصد از نمونه های کباب لقمه صنعتی با میزان گوشت قرمز ادعا شده در برچسب نامنطبق بودند. نتیجه گیری: آنالیز داده های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روش های کمومتریکس برای صحه گذاری میزان کمی گوشت قرمز در کباب لقمه روش مناسبی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غضنفری، معصومه، مطلبی، عباسعلی، حسینی، هدایت، و رکنی، نوردهر. (1399). صحه گذاری میزان کمی گوشت قرمز ادعا شده در برچسب انواع کباب لقمه صنعتی با استفاده از آنالیز داده های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روش های کمومتریکس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 15(2 )، 95-100. SID. https://sid.ir/paper/372738/fa

    Vancouver: کپی

    غضنفری معصومه، مطلبی عباسعلی، حسینی هدایت، رکنی نوردهر. صحه گذاری میزان کمی گوشت قرمز ادعا شده در برچسب انواع کباب لقمه صنعتی با استفاده از آنالیز داده های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روش های کمومتریکس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛15(2 ):95-100. Available from: https://sid.ir/paper/372738/fa

    IEEE: کپی

    معصومه غضنفری، عباسعلی مطلبی، هدایت حسینی، و نوردهر رکنی، “صحه گذاری میزان کمی گوشت قرمز ادعا شده در برچسب انواع کباب لقمه صنعتی با استفاده از آنالیز داده های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روش های کمومتریکس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 ، pp. 95–100، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا