Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه رنگ بری پساب واحد دباغی صنایع چرم سازی به کمک قارچ Aspergillus Niger به منظور حذف بیولوژیکی کروم

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 200

چکیده

 سابقه و هدف: رنگ یکی از آلاینده های منابع آب و محیط زیست است. در صنایع چرمسازی استفاده از نمک های کروم سه ظرفیتی باعث ایجاد پساب آبی رنگی می گردد که پس از دفع به محیط و تبدیل آن به کروم شش ظرفیتی, از نظر بهداشتی مخاطرات فراوانی برای انسان و محیط زیست ایجاد می نماید. تحقیقات انجام شده در سال های اخیر نشان داده اند که قارچ ها در شرایط مناسب رنگ فاضلاب ها را حذف می نمایند. هدف این مطالعه, بررسی رنگ بری پساب واحد دباغی چرم سازی به کمک قارچ آسپرژیلویس نیجر (Aspergillus Niger) به منظور حذف بیولوژیکی کروم می باشد. مواد و روش ها: ابتدا کیفیت شیمیایی پساب واحد دباغی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تنظیم نسبت کربن  به ازت در پساب, از محیط کشت قارچ Aspergillus Niger در مقادیر مختلف به نمونه هایی از پساب در رقت های مختل, تلقیح شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در گرم خانه شیکردار قرار داده شدند. سپس میزان جذب رنگ در طول موج 565 نانومتر و رشد توده سلول تعیین شد. یافته ها نتایج نشان داد که قارچ Aspergillus Niger توانایی رشد در پساب واحد دباغی, با رقت 10تا 20 درصد (میزان کروم 5/12 و 245 میلی گرم در لیتر), نسب C/N برابر با 10و pH=3.5 را دارد و رنگ پساب را به ترتیب تا حد 5/94% و 93.4% کاهش می دهد. بهترین میزان تلقیح قارچ 10 میلی لیتر تعیین شد. با افزایش نسبت وزن توده قارچ به غلظت کروم (7/1تا 7/23 میلی گرم توده وزن خشک قارچ به میلی گرم کروم) درصد رنگ بری افزایش یافت. بالاترین درصد حذف 5/94% و در نسبت 23.7mg/mg به دست آمد این نتیجه با انجام آزمون همبستگی کاملا معنی دار (P=0.8836) بوده است. نتیجه گیری: قارچ Aspergillus Niger توانایی رشد در پساب دباغی را داشته و می توان با استفاده از آن میزان رنگ پساب را که ناشی از کروم سه ظرفیتی است, تا 95%  حذف نمود. بنابراین, بار رنگ بری می توان کروم را نیز حذف نود.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوری سپهر، محمد، ناصری، سیمین، مظاهری اسدی، مهناز، رستمی، خسرو، شریعت، محمود، و ندافی، کاظم. (1380). مطالعه رنگ بری پساب واحد دباغی صنایع چرم سازی به کمک قارچ Aspergillus Niger به منظور حذف بیولوژیکی کروم. کومش، 2(3-4)، 193-200. SID. https://sid.ir/paper/37423/fa

    Vancouver: کپی

    نوری سپهر محمد، ناصری سیمین، مظاهری اسدی مهناز، رستمی خسرو، شریعت محمود، ندافی کاظم. مطالعه رنگ بری پساب واحد دباغی صنایع چرم سازی به کمک قارچ Aspergillus Niger به منظور حذف بیولوژیکی کروم. کومش[Internet]. 1380؛2(3-4):193-200. Available from: https://sid.ir/paper/37423/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوری سپهر، سیمین ناصری، مهناز مظاهری اسدی، خسرو رستمی، محمود شریعت، و کاظم ندافی، “مطالعه رنگ بری پساب واحد دباغی صنایع چرم سازی به کمک قارچ Aspergillus Niger به منظور حذف بیولوژیکی کروم،” کومش، vol. 2، no. 3-4، pp. 193–200، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا