مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز و ارزیابی عملکرد نانوذرات پایه لیپیدحاوی عصاره زنجبیل علیه گونه های آسپرژیلوس

صفحات

 صفحه شروع 2766 | صفحه پایان 2780

چکیده

 مقدمه: بارگذاری مواد موثره گیاهان دارویی در نانوحامل های لیپیدی باعث کاهش واکنش ماده فعال گیاه با محیط اطراف مانند آب و اکسیژن شده و شدت انتقال یا تبخیر به محیط بیرون را تقلیل می دهد. در این مطالعه, به منظور ارتقاء اثرگذاری عصاره زنجبیل, بارگذاری این عصاره در نانولیپونیوزوم ساخته شده به روش هیدراتاسیون لایه نازک صورت گرفت و اثر ضد قارچی آن بر رشد قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوسپارازیتیکوس مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی, استخراج عصاره با استفاده از روش سوکسله انجام شد. فعالیت ضد قارچ عصاره زنجبیل با روش های پخش دیسک و رقت ریزگردها بررسی شد. اثر مهاری عصاره بررسی شد. شاخص های فیزیکوشیمیایی و خصوصیات ساختاری نانوذرات از نظر بازده درون گیری, منحنی رهایش دارو, سایز نانوذرات, پتانسیل زتا, مورفولوژی سطح, طیفFTIR (Fourier-transform infrared spectroscopy), DLS (Dynamic light scattering) و)Scanning electron microscope(SEM تعیین گردید. نتایج: بررسی های FTIR نشان داد عصاره زنجبیل و نانولیپونیوزوم هیچ گونه تعامل شیمیایی که منجر به تغییر گروه های عاملی شود, نداشتند. تصاویر SEM مورفولوژی کروی ذرات و میانگین اندازه ذرات nm 73 را نشان داد. عصاره زنجبیل با بازده از 71% ندرون نانولیپونیوزوم بارگذاری شد. هم چنین مشخص شد عصاره زنجبیل اثر ضد قارچی قوی تری نسبت به قارچ آسپرژیلوس فلاووس در برابر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس دارد. در دو دمای C 37 و C 42, میزان رهایش عصاره زنجبیل در pH 4/5 در مقایسه با pH 7/4 بالاتر بود. نتیجه گیری: نانولیپونیوزوم حاوی عصاره زنجبیل با برخورداری از ویژگی های مناسب فیزیکوشیمیایی, افزایش پایداری دارو و کنترل خوب رهایش, می تواند یک عامل ضد قارچ امیدوار کننده با اثرات ضد قارچ بالا و عوارض جانبی کم باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یخچی، وحید، جهانی زاده، شبنم، یزدیان، فاطمه، راشدی، حمید، و حقیرالسادات، بی بی فاطمه. (1399). سنتز و ارزیابی عملکرد نانوذرات پایه لیپیدحاوی عصاره زنجبیل علیه گونه های آسپرژیلوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 28(6 )، 2766-2780. SID. https://sid.ir/paper/375199/fa

    Vancouver: کپی

    یخچی وحید، جهانی زاده شبنم، یزدیان فاطمه، راشدی حمید، حقیرالسادات بی بی فاطمه. سنتز و ارزیابی عملکرد نانوذرات پایه لیپیدحاوی عصاره زنجبیل علیه گونه های آسپرژیلوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1399؛28(6 ):2766-2780. Available from: https://sid.ir/paper/375199/fa

    IEEE: کپی

    وحید یخچی، شبنم جهانی زاده، فاطمه یزدیان، حمید راشدی، و بی بی فاطمه حقیرالسادات، “سنتز و ارزیابی عملکرد نانوذرات پایه لیپیدحاوی عصاره زنجبیل علیه گونه های آسپرژیلوس،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 28، no. 6 ، pp. 2766–2780، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button