مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

930
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره گیاه پنیرک بر استرپتوکوکوس موتانس و مقایسه آن با اثر کلروهگزیدین

صفحات

 صفحه شروع 602 | صفحه پایان 607

چکیده

 زمینه و هدف: شناخت بهترین گونه از گیاهان دارویی و استخراج ماده موثر, می تواند در پیشگیری از بیمارهای دهان و دندان موثر واقع شود. پنیرک Malva sylvestris L. از جمله این گیاهان می باشد. آنتوسیانین و دیگر ترکیبات گیاه پنیرک دارای خواص ضدباکتریایی هستند. هدف این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره گیاه پنیرک بر استرپتوکوکوس موتانس و مقایسه آن با اثر کلروهگزیدین 0/12% بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی از بهمن 1394 تا مهر 1395 در بخش میکروبیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام پذیرفت. عصاره متانولی-آبی از گیاه پنیرک به روش عصاره گیری گرم به دست آمد. پلی فنول ترپنویید, ساپونین, انتوسیانین ها و ترکیبات مهم دیگر با روش کروماتوگرافی لایه نازک استخراج گردید. اثر حساسیت ضد میکروبی گیاه پنیرک در رشد استرپتوکوکس موتانس, مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: عصاره در غلظت های مختلف (mg/ml 16-8-4-2) اثرات پیشگیری کننده ای بر باکتری ها داشتند و با کلروهگزیدین تجویز شده رایج در دندانپزشکی مقایسه شدند. هاله عدم رشد در مقابل استرپتوکوکس موتانس با میانگین mm 1/66 نشان داد, حداقل غلظت جلوگیری کننده در مقابل استرپتوکوکس موتانس برابر با mg/ml 2 بود. وجود پلی فنل های تروپنوییدها ساپونین به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک با عملکرد بالا (HPTLC) مشخص گردید. این خاصیت از وجود ترکیبات پلی فنلی گیاه که با آنالیز انگشت نگاری شناسایی گردید, در مقایسه با کلروهگزیدین به عنوان گلد استاندارد از حساسیت کمتری برخوردار بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه در شرایط آزمایشگاهی نشان داد, عصاره آبی-متانولی گیاه پنیرک فعالیت ضد میکروبی موثر بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهران، مجید، احمدی، راحیل، کاظمی، محمدصادق، و تک زارع، نسیرین. (1397). ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره گیاه پنیرک بر استرپتوکوکوس موتانس و مقایسه آن با اثر کلروهگزیدین. مجله دانشکده پزشکی، 76(9 )، 602-607. SID. https://sid.ir/paper/376662/fa

    Vancouver: کپی

    مهران مجید، احمدی راحیل، کاظمی محمدصادق، تک زارع نسیرین. ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره گیاه پنیرک بر استرپتوکوکوس موتانس و مقایسه آن با اثر کلروهگزیدین. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1397؛76(9 ):602-607. Available from: https://sid.ir/paper/376662/fa

    IEEE: کپی

    مجید مهران، راحیل احمدی، محمدصادق کاظمی، و نسیرین تک زارع، “ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره گیاه پنیرک بر استرپتوکوکوس موتانس و مقایسه آن با اثر کلروهگزیدین،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 76، no. 9 ، pp. 602–607، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button