مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر دهان شویه کلرهگزیدین 0.2 درصد با عصاره سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 مقدمه: شایع ترین عامل پوسیدگی دندان, باکتری استرپتوکوکوس موتانس می باشد. سال هاست کنترل پوسیدگی دندان با استفاده از دهان شویه ها به عنوان یک روش شیمیایی مطرح است. هدف از این تحقیق مقایسه اثر ضد باکتری دهان شویه کلرهگزیدین با عصاره سیب به عنوان یک دهان شویه طبیعی بود.مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی, نمونه بزاق 20 فرد به محیط کشت جامد منتقل شد. سپس 10 فرد به عنوان گروه 1 از کلرهگزیدین و 10 فرد به عنوان گروه 2 از عصاره سیب استفاده کردند. مجددا از بزاق نمونه برداری شده و به محیط کشت جامد منتقل شدند. تعداد کلونی های رشد یافته در هر گروه قبل و بعد از استفاده از دهان شویه ها شمارش و با یکدیگر مقایسه گردید. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون t مورد بررسی قرار گرفت (0.05=a).یافته ها: نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در میانگین تعداد کلونی ها قبل از استفاده از دهان شویه ها وجود ندارد (0.862=p value), اما میانگین تعداد کلونی ها بعد از مداخله در گروه 1 (0.001>p value) و در گروه 2 (0.002=p value) کاهش معنادار یافت. کاهش در میانگین تعداد کلونی ها در گروه کلرهگزیدین به طور معناداری بیش تر از گروه عصاره سیب بود (0.001>p value). درصد کاهش کلونی ها بعد از مداخله دهان شویه ها در گروه 1, 92.8 درصد و در گروه 2, 54.5 درصد بود.نتیجه گیری: عصاره سیب می تواند به عنوان یک ماده ضد میکروبی موثر در محیط دهان به کار رود, اگرچه هم چنان کلرهگزیدین به عنوان دهان شویه استاندارد دارای اثر ضد باکتری بیش تری در دهان است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهمورث پور، آرزو، قدوسی، آرش، و تولایی، محبوبه السادات. (1393). مقایسه اثر دهان شویه کلرهگزیدین 0.2 درصد با عصاره سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 10(1)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/126466/fa

    Vancouver: کپی

    طهمورث پور آرزو، قدوسی آرش، تولایی محبوبه السادات. مقایسه اثر دهان شویه کلرهگزیدین 0.2 درصد با عصاره سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1393؛10(1):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/126466/fa

    IEEE: کپی

    آرزو طهمورث پور، آرش قدوسی، و محبوبه السادات تولایی، “مقایسه اثر دهان شویه کلرهگزیدین 0.2 درصد با عصاره سیب بر کاهش استرپتوکوکوس موتانس بزاق،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 10، no. 1، pp. 1–9، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button