مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 567 | صفحه پایان 572

چکیده

 سابقه و هدف: به طور کلی, پیدایش بیماری های عفونی در سرتاسر جهان یک تهدید برای عموم به شمار می رود به خصوص با پیدایش گونه های باکتری گرم مثبت و گرم منفی که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند یک مشکل کلی در سلامت عموم به چشم می خورد. طی سالیان متمادی از آنتی بیوتیک ها برای کنترل انواع عفونت های ناشی از محیط های بیمارستان و اجتماع استفاده می شد. پیشرفت های فعلی در زمینه نانو بیوتکنولوژی و توانایی تهیه نانو ذره اکسید روی در اندازه ها و شکل های مختلف منجر به رشد و توسعه عوامل جدید ضد میکروبی شده است. در این تحقیق, اثرات ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر دو باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این پژوهش, نانو ذره اکسید روی از زیولیت تهیه گردید و مقدار آن با استفاده از XRF تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. یافته ها: بر اساس نتایج این بررسی, مقدار MIC نانو ذره اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا 4 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه انتروکوک فکالیس 64 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, در مورد باکتری گرم منفی یرسینیا انتروکلی تیکا کاهش شدیدتری در مقایسه با باکتری گرم مثبت انتروکوک فکالیس مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده, می توان به استفاده از این نانو ذرات در بخش های مختلف صنایع غذایی از جمله بسته بندی مواد غذایی جهت مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسم های موجود در غذا در آینده امیدوار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    درگاهی، زهرا، پرتوآذر، علیرضا، ندافی، شیما، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1399). ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس از مواد غذایی. پژوهش در پزشکی، 44(4 )، 567-572. SID. https://sid.ir/paper/381957/fa

    Vancouver: کپی

    درگاهی زهرا، پرتوآذر علیرضا، ندافی شیما، سلطان دلال محمدمهدی. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس از مواد غذایی. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1399؛44(4 ):567-572. Available from: https://sid.ir/paper/381957/fa

    IEEE: کپی

    زهرا درگاهی، علیرضا پرتوآذر، شیما ندافی، و محمدمهدی سلطان دلال، “ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس از مواد غذایی،” پژوهش در پزشکی، vol. 44، no. 4 ، pp. 567–572، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381957/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button