مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه شده در سطح شهر سنندج

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 71

چکیده

 زمینه و هدف: مالاشیت گرین یک ترکیب آلی رنگ زا در صنعت نساجی است و به صورت نادرست و غیرمجاز به عنوان یک داروی ضد میکروبی در آبزی پروری مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده دارای اثرات سوء موتاژنی و کارسینوژنی است. هدف از این مطالعه بررسی میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه شده در سطح شهر سنندج می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه غلظت مالاشیت گرین (MG)و لکومالاشیت گرین (LMG)در بافت عضلانی 90 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) جمع آوری شده از بازار محلی در شهر سنندج در طول 6 ماه در سال 1397 اندازه گیری شد. برای تعیین باقیمانده MG و LMG, از روش الایزا بر اساس معیارهای کمیسیون اروپا (675/2002/ EC) استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که MG و LMG در تمامی 90 نمونه ماهی وجود داشته به نحوی که در 41 نمونه (6/45 درصد) حاوی باقیمانده MG در سطح 1تا 2 میکروگرم بر کیلوگرم, 45 نمونه (50 درصد) حاوی باقیمانده MG بالاتر از 2 میکروگرم بر کیلوگرم بودند و تنها 4 نمونه (4/4 درصد) حاوی MG کمتر از 1 میکروگرم بر کیلوگرم بودند. علاوه بر این LMG در 13 نمونه ( 14/45درصد) بیشتر از 2 میکروگرم برکیلوگرم, در 67 نمونه (74/44 درصد) بین 1 تا 2 میکروگرم بر کیلوگرم و در 10 نمونه دیگر (11/11 درصد) کمتر از 1 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین شد. همچنین, کمترین حد تشخیص (LOD) روش مورد استفاده برابر با 0/43میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق حاکی از آن است که همچنان در مزارع پرورش ماهی از مالاشیت گرین به صورت غیرمجاز استفاده می شود که این مسیله می تواند به عنوان خطری برای سلامت عمومی و تهدیدی برای محیط زیست مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، رضا، ملکی، افشین ، صفری، مهدی، شاهمرادی، بهزاد، جعفری، علی، گیاهی، امید، زندی، شیوا، خالدیان، نیکو، شریفی، شیما، و محمدی، شادیه. (1399). تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه شده در سطح شهر سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 25(3 (مسلسل 107) )، 61-71. SID. https://sid.ir/paper/383996/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی رضا، ملکی افشین ، صفری مهدی، شاهمرادی بهزاد، جعفری علی، گیاهی امید، زندی شیوا، خالدیان نیکو، شریفی شیما، محمدی شادیه. تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه شده در سطح شهر سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1399؛25(3 (مسلسل 107) ):61-71. Available from: https://sid.ir/paper/383996/fa

    IEEE: کپی

    رضا رضایی، افشین ملکی، مهدی صفری، بهزاد شاهمرادی، علی جعفری، امید گیاهی، شیوا زندی، نیکو خالدیان، شیما شریفی، و شادیه محمدی، “تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه شده در سطح شهر سنندج،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 25، no. 3 (مسلسل 107) ، pp. 61–71، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383996/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا