مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور و بررسی مدارک آن طی سال های80-1357

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: پراکندگی منابع و خدمات اطلاع رسانی در زمینه علوم و صنایع غذایی و مشکلات و پیچیدگی دسترسی به آن ها از عوامل بازدارنده در استفاده از این منابع محسوب می شود. با ایجاد بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور و روزآمد نگه داشتن آن, بهره گیری کامل و سریع از منابع اطلاعاتی موجود در کشور به زبان فارسی, امکان پذیر و به نیازهای اطلاعاتی پژوهشگران و متخصصان پاسخ داده می شود. در این مقاله, پس از بررسی نحوه ایجاد «بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور» در سال های 80-1357 مدارک علمی آن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.مواد و روش ها: با مراجعه مستقیم تیم گردآوری اطلاعات به مراکز آموزشی, پژوهشی و اجرایی فعال در زمینه علوم و صنایع غذایی, کاربرگه مشخصات کتابشناختی 7 نوع مدرک زیر پوشش طرح در سال های 80-1357 تکمیل شد. انواع مدارک عبارت بودند از: مقالات منتشر شده در نشریات علمی ـ پژوهشی و علمی ـ ترویجی, مقالات ارایه شده در گردهمایی های علمی دانشگاهی, پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری, گزارش نهایی طرح های پژوهشی, کتاب ها, استانداردهای مواد غذایی و پروانه های ثبت اختراع. طبقه بندی موضوعی مدارک با تعیین گروه اصلی و زیرگروه با استفاده از الگوی FSTA انجام شد. با کدگذاری, تعیین کلید واژه های مناسب و با استفاده از نرم افزار طراحی شده, مرحله ورود اطلاعات به رایانه و پردازش آن ها عملی شد و لوح فشرده «بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور» آماده بهره برداری شد. توزیع فراوانی نسبی مدارک علمی برحسب نوع مدرک, دوره زمانی, موضوع, نقش نشریات و گردهمایی های علمی و مشارکت متخصصان و پژوهشگران و مراکز علمی و اجرایی در تولید مدارک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و اطلاعات به دست آمده به صورت جدول و نمودارهای آماری تنظیم شد.یافته ها: تعداد مدارک گردآوری شده در این تحقیق 5071 بود. این تعداد شامل 443مقاله نشریه(8.7%), 1725 مقاله گردهمایی (34.0%), 405 طرح تحقیقاتی (8.0 %), 956 پایان نامه (18.9%), 344 کتاب (6.8%), 1046 استاندارد (20.6%) و 152 پروانه ثبت اختراع (3.0%) بود. کلیه مدارک در 18 گروه اصلی و 118 زیر گروه طبقه بندی شدند و4750 کلید واژه به آن ها اختصاص داده شد. تعداد مراکز در برگیرنده مدارک780 عدد, تعداد نشریات علمی46 عنوان, تعداد گردهمایی ها 111 عدد و تعداد پدید آورندگان 3739 نفر بود. بیش ترین تعداد مدارک به ترتیب در گروه های میوه ها, سبزی ها و مغزها (18.0%), شیر و فراورده ها (10.9%) و مواد افزودنی, ادویه و چاشنی ها (10.5%) بود. کمترین تعداد مدارک به گروه های کاکائو, شکلات و فراورده های قنادی, تخم مرغ و فراورده های آن, و اقتصاد غذا تعلق داشت (به میزان مساوی 0.6%). تقسیم بندی سال های مورد بررسی به دوره های سه ساله نشان داد که بیش ترین تعداد مدرک در دوره 80-1378 و کم ترین تعداد در دوره 62-1360 منتشر شده بود. تعداد متوسط مدارک اضافه شده به بانک اطلاعاتی در سال211 عدد بود.نتیجه گیری: با تشکیل این بانک اطلاعاتی, انتخاب مدارک علمی, گردآوری اطلاعات, جلوگیری از دوباره کاری, پیشرفت در امور آموزشی و پژوهشی با سیاست گذاری و برنامه ریزی صحیح تر و دقیق تر برای آینده و با در نظر گرفتن نیازها و کمبودها, به طور مطلوب انجام می شود. روزآمد نگه داشتن بانک اطلاعاتی و در دسترس قرار دادن آن به شکل های مختلف و بررسی مستمر مدارک علمی آن از پیشنهادهای ارایه شده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زندی، پروین، خوش طینت، خدیجه، و مظلومی، محمدتقی. (1387). بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور و بررسی مدارک آن طی سال های80-1357. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(1 (پی در پی 8))، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/390973/fa

Vancouver: کپی

زندی پروین، خوش طینت خدیجه، مظلومی محمدتقی. بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور و بررسی مدارک آن طی سال های80-1357. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(1 (پی در پی 8)):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/390973/fa

IEEE: کپی

پروین زندی، خدیجه خوش طینت، و محمدتقی مظلومی، “بانک اطلاعاتی علوم و صنایع غذایی کشور و بررسی مدارک آن طی سال های80-1357،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 1 (پی در پی 8)، pp. 21–30، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390973/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button