مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ های آویشن کوهی جمع آوری شده از چهارده منطقه ایران

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 290

چکیده

 زمینه و هدف: آویشن کوهی یکی از مشهورترین گیاهان دارویی ایران از خانواده نعناعیان است و کاربردهای زیادی در طب سنتی همچون تسکین علایم سرماخوردگی و سرفه و تخفیف برخی بیماری های گوارشی دارد؛ همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است. این مطالعه به منظور بررسی تنوع اثرات آنتی بیوتیکی این گیاه اجرا گردیده است. روش تحقیق: اسانس چهارده اکوتیپ مختلف آویشن کوهی با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شده و پس از آنالیز با دستگاه GC-MS به منظور اندازه گیری حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و همچنین حداقل غلظت کشندگی, از 7 نوع باکتری و 2 نوع قارچ به روش رقیق سازی میکرو در محدوده 0/01 تا 5/12 میلی گرم در میلی لیتر استفاده شد. یافته ها: فراوان ترین اجزای اسانس های به دست آمده, مونوترپن های اکسیژنه (%90/60-64/60) بودند که تیمول و کاروکرول (%75/55-27/23) مهمترین اجزای آن ها هستند. میزان و غلظت این دو ماده فنولی در اسانس آویشن کوهی, ارتباط مستقیمی با اثرات ضد باکتری و ضد قارچی دارد. فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس ها به ترتیب در دامنه 0/24 تا 5/12 و 0/08 تا 0/96 میلی گرم در میلی لیتر قرار گرفت. فعال ترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به اسانس اکوتیپ های سلماس و نودوشن بود و کمترین فعالیت در اکوتیپ رودبار دیده شد. نتیجه گیری: ویژگی های جغرافیایی محل رویش گیاهان, نقش بسزایی در نوع و مقدار ترکیبات داخل اسانس گیاه دارد. در همین راستا اثرات بیولوژیکی و خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی متفاوتی می تواند از هر اکوتیپ بروز کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    الهیان، فاطمه، یزدی نژاد، علیرضا، معین البکای طوسی، نگین، نوری، زهرا، و میرزایی، سیدعباس. (1399). تنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ های آویشن کوهی جمع آوری شده از چهارده منطقه ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 27(3 )، 275-290. SID. https://sid.ir/paper/394769/fa

    Vancouver: کپی

    الهیان فاطمه، یزدی نژاد علیرضا، معین البکای طوسی نگین، نوری زهرا، میرزایی سیدعباس. تنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ های آویشن کوهی جمع آوری شده از چهارده منطقه ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1399؛27(3 ):275-290. Available from: https://sid.ir/paper/394769/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه الهیان، علیرضا یزدی نژاد، نگین معین البکای طوسی، زهرا نوری، و سیدعباس میرزایی، “تنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ های آویشن کوهی جمع آوری شده از چهارده منطقه ایران،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 27، no. 3 ، pp. 275–290، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button