مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,045
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوع عسل (گون، کنار، مرکبات و آویشن) و شرایط نگهداری بر مهم ترین ویژگی های کیفی محصول

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 101

چکیده

 عسل, فرآورده ای حاصل از فعالیت زنبور عسل است که دارای ویژگی های ارگانولپتیک مطلوب و ارزش تغذیه ای بالا است. نوع گیاه, شرایط آب و هوایی منطقه و البته شرایط نگهداری محصول از جمله زمان و دمای نگهداری از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت عسل هستند. در این پژوهش, پس از بررسی و مقایسه ویژگی های کیفی (نسبت فروکتوز به گلوکز, محتوای ساکارز, پلی فنل, هیدروکسی متیل فورفورال, رطوبت, اسیدیته آزاد, اسید لاکتونیک, اسیدیته کل, pH, رنگ, دیاستاز و هدایت الکتریکی) چهار نوع عسل ایرانی)گون, کنار, مرکبات و آویشن(جمع آوری شده به روش نمونه گیری تصادفی, تاثیر شرایط دمایی نگهداری (4, 23, 30 و 37 درجه سانتی گراد) به مدت 6 ماه متوالی, بر مهمترین ویژگی های کیفی محصول (هیدروکسی متیل فورفورال, پلی فنل, pH, رنگ) مورد بررسی قرار گرفت. چهار نمونه مورد بررسی از جهت فاکتورهای مورد بررسی با یکدیگر تفاوت معنی داری نشان دادند (05/0≥ P). بیشترین محتوای ساکارز در عسل کنار و بالاترین نسبت فروکتوز به گلوکز و pH در عسل گون مشاهده شد. عسل آویشن حاوی بالاترین فعالیت دیاستازی و ترکیبات اسیدی و کمترین مقدار رطوبت و pH و عسل کنار محتوای بالاترین میزان لاکتونیک اسید و هدایت الکتریکی بود. مطابق نتایج, اثر نوع عسل بر تمام متغیرهای وابسته در سطح آماری 05/0 معنی دار ارزیابی شد. بررسی تاثیر شرایط نگهداری نشان داد که با افزایش زمان و دمای نگهداری, شدت روشنایی و زاویه رنگ نمونه ها کاهش و شاخص شدت رنگ در همه انواع عسل افزایش می یابد. محتوای پلی فنل اکثر نمونه ها خصوصا در شرایط نگهداری در دمای 37 درجه سانتی گراد تا ماه سوم و چهارم کاهش و پس از آن افزایش یافت. ذخیره سازی منجر به افزایش معنی دار محتوای هیدروکسی متیل فورفورال در نمونه ها شد. از این رو تعیین شرایط و مدت زمان مناسب نگهداری انواع عسل با توجه به ویژگی های اولیه متفاوت آن ها به منظور بهره مندی از بهترین خصوصیات کیفی این محصول ضرورت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدائیان، فاطمه، و عباسی، هاجر. (1399). بررسی تاثیر نوع عسل (گون, کنار, مرکبات و آویشن) و شرایط نگهداری بر مهم ترین ویژگی های کیفی محصول. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(1 (پیاپی 61) )، 85-101. SID. https://sid.ir/paper/395480/fa

    Vancouver: کپی

    خدائیان فاطمه، عباسی هاجر. بررسی تاثیر نوع عسل (گون, کنار, مرکبات و آویشن) و شرایط نگهداری بر مهم ترین ویژگی های کیفی محصول. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(1 (پیاپی 61) ):85-101. Available from: https://sid.ir/paper/395480/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خدائیان، و هاجر عباسی، “بررسی تاثیر نوع عسل (گون, کنار, مرکبات و آویشن) و شرایط نگهداری بر مهم ترین ویژگی های کیفی محصول،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 (پیاپی 61) ، pp. 85–101، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا