Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآوری حرارتی عسل با استفاده از ارزیابی خصوصیات فیزیکی شیمیایی و محتوای هیدروکسی متیل فورفورال

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) یکی از ترکیبات تشکیل شده در نتیجه فرآیند حرارتی و نگهداری عسل بوده و طبق استاندارد کدکس حداکثر مجاز آن در عسل 40 ppm تعیین شده است. در این تحقیق, تاثیر دمای حرارت دهی (55, 65 و 75 درجه سلسیوس), زمان حرارت دهی (10, 20 و 30 دقیقه) و هم چنین دمای مختلف نگهداری (25 و 40 درجه سلسیوس) طی سه ماه بر مبنای روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر متغیرهای ذکر شده بر روی خصوصیات فیزیکی شیمیایی (فاکتور های رنگی Lab, pH و رطوبت) و محتوای HMF (طیف سنجی با اسپکتروفتومتر) در نمونه های عسل تیمار شده مطالعه و مدل های پیش بینی برای هر یک محاسبه گردید و نتایج یافته ها در زمان های 45 و 90 روز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد دما و زمان فرآیند حرارتی و نگهداری روی pH, رطوبت و رنگ تاثیرگذار نبودند در حالی که دمای نگهداری تاثیر خود را بر روی شاخص L و a نشان داد. محتوای HMF تحت تاثیر تمام متغیرهای مورد بررسی قرار گرفت به نحوی که میزان آن به طور معنی داری با افزایش فرآیند حرارتی و نگهداری بیشتر گردید. در بین نمونه های مورد بررسی میزان HMF در نمونه حرارت دیده در دمای 75 درجه سلسیوس به مدت 20 دقیقه و نگهداری در دمای 40 درجه سلسیوس به مدت 90 روز بیشتر از حد مجاز به دست آمد. میزان بهینه HMF تحت شرایط عملیاتی حرارت دهی در دمای 55 درجه سلسیوس به مدت 10 دقیقه و نگهداری تحت دمای 25 درجه سلسیوس به مدت 45 روز نتیجه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی منصور، سپیدار، و روفه گری نژاد، لیلا. (1396). بهینه سازی فرآوری حرارتی عسل با استفاده از ارزیابی خصوصیات فیزیکی شیمیایی و محتوای هیدروکسی متیل فورفورال. بهداشت مواد غذایی، 7(3 (پیاپی 27) )، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/222884/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی منصور سپیدار، روفه گری نژاد لیلا. بهینه سازی فرآوری حرارتی عسل با استفاده از ارزیابی خصوصیات فیزیکی شیمیایی و محتوای هیدروکسی متیل فورفورال. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(3 (پیاپی 27) ):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/222884/fa

    IEEE: کپی

    سپیدار سیدی منصور، و لیلا روفه گری نژاد، “بهینه سازی فرآوری حرارتی عسل با استفاده از ارزیابی خصوصیات فیزیکی شیمیایی و محتوای هیدروکسی متیل فورفورال،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 3 (پیاپی 27) ، pp. 77–88، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222884/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا