مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,045
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمی میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در برخی فرآورده های شیری صنعتی و سنتی عرضه شده در اهواز به عنوان شاخص پاستوریزاسیون

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 فسفاتاز قلیایی یکی از آنزیم های طبیعی شیر و احتمالا مهم ترین آنزیم طبیعی شیر از نظر کاربردی می باشد که از اندازه گیری فعالیت آن جهت تشخیص صحت عمل پاستوریزاسیون استفاده می گردد. هدف از انجام تحقیق حاضر, ارزیابی میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در تعداد 200 نمونه ماست, پنیر و بستنی سنتی و صنعتی و نیز شیر خام و پاستوریزه بود. جهت رسیدن به این هدف از پی نیتروفنیل فسفات به عنوان سوبسترا استفاده گردید و مقدار پی نیتروفنل آزاد شده به روش اسپکتروفوتومتری اندازه گیری گردید. میزان پی نیتروفنل آزاد شده در تمامی نمونه های شیر خام بسیار زیاد بود (4070±6839 میکروگرم پی نیتروفنل در میلی لیتر) اما در نمونه های شیر پاستوریزه این میزان در محدوده 52.96-0.75 میکروگرم در میلی لیتر بود و 88 درصد نمونه ها حاوی مقدار کمتر از 10 میکروگرم در میلی لیتر پی نیتروفنل بود که حداکثر میزان مجاز این ماده در محصولات پاستوریزه می باشد. میزان پی نیتروفنل آزاد شده در پنیرهای سنتی و صنعتی به ترتیب در محدوده 1210-5.68 و 18.22-2.61 میکروگرم در میلی لیتر بود و در بستنی های سنتی و صنعتی به ترتیب در محدوده 26.67-0.75 و 35.82-0.71 میکروگرم در میلی لیتر برآورد شد. کمترین میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در نمونه های ماست سنتی و صنعتی مشاهده گردید. درحالی که 12 درصد از نمونه های پنیر صنعتی, 44 درصد از نمونه های پنیر سنتی و 16 درصد از نمونه های بستنی سنتی و صنعتی حاوی مقادیر بالاتر از 10 میکروگرم در میلی لیتر پی نیتروفنل بودند که این می تواند درنتیجه پاستوریزاسیون ناکافی محصول باشد. نتایج این تحقیق لزوم توجه و دقت بیشتر در پاستوریزاسیون شیر و فرآورده های آن را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، مهدی، پورمهدی بروجنی، مهدی، و منافعیان، آتنا. (1396). ارزیابی کمی میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در برخی فرآورده های شیری صنعتی و سنتی عرضه شده در اهواز به عنوان شاخص پاستوریزاسیون. بهداشت مواد غذایی، 7(1 (پیاپی 25) )، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/396162/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی مهدی، پورمهدی بروجنی مهدی، منافعیان آتنا. ارزیابی کمی میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در برخی فرآورده های شیری صنعتی و سنتی عرضه شده در اهواز به عنوان شاخص پاستوریزاسیون. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(1 (پیاپی 25) ):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/396162/fa

    IEEE: کپی

    مهدی زارعی، مهدی پورمهدی بروجنی، و آتنا منافعیان، “ارزیابی کمی میزان فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در برخی فرآورده های شیری صنعتی و سنتی عرضه شده در اهواز به عنوان شاخص پاستوریزاسیون،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 1 (پیاپی 25) ، pp. 55–64، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button