این پژوهش با هدف ارزیابی پتانسیل خطر فلزات سنگین بر سلامت انسان از مصرف سبزیجات انجام گرفت. برای این منظور از سبزیجات رشدیافته در اطراف شهر و مراکز صنعتی زنجان به صورت تصادفی نمونه برداری صورت پذیرفت. نمونه های گیاهی با روش اسید کلریدریک 2 مولار هضم و غلظت عناصر (pb, zn, cu, ni, cr) توسط دستگاه جذب اتمی قرائت گردید. به صورت کلی میانگین فلزات سنگین در تمام سبزیجات (N=32) برای روی، سرب، مس، نیکل و کروم به ترتیب 97.8، 31.9، 19.3، 4.4 و 2.3 میلی گرم بر کیلوگرم تعیین شد. بالاترین مقدار شاخص آلودگی فلز در ریحان و پایین ترین آن در شاهی مشاهده شد (به ترتیب 16.46 و 4.88) مقدار جذب روزانه برای روی، مس و کروم در تمام گروه سنی پایین تر از مقدار جذب قابل تحمل روزانه عناصر است. این مقدار در کودکان، بزرگسالان و سالخوردگان برای نیکل به ترتیب 2.0، 1.6 و 1.3 درصد و برای سرب به ترتیب 28.1، 22.0 و 19.0 درصد بیشتر از مقدار PTDI به دست آمد. مقدار پتانسیل خطرپذیری در تمام گروه سنی به صورت Pb>Cu>Zn>Ni>Cr محاسبه شد. مقدار پتانسیل خطرپذیری برای کروم، نیکل و روی کمتر از یک و برای مس کمی بیشتر از یک و در سرب بسیار بالاتر از یک بود. مقدار شاخص خطرپذیری برای گروه سنی کودکان، بزرگسالان و سالخوردگان به ترتیب 31.33، 24.58 و 21.14 به دست آمد، که بیشترین سهم آن مربوط به سرب می باشد (89.7%)