مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 سابقه و هدف: به دلیل نگرانی های ناشی از اثرات نامطلوب نگهدارنده های شیمیایی و هم چنین افزایش مقاومت سویه های باکتریایی نسبت به ترکیبات ضدباکتری متداول, پژوهش در زمینه جایگزینی آن ها به وسیله ترکیبات طبیعی ضروری است. هدف از تحقیق حاضر, بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده در مدل عصاره و گوشت ماهی سفید بود.مواد و روش ها: ابتدا غلظت حداکثری اسانس زنیان که فاقد تاثیر معنی دار بر ویژگی های حسی ماهی سفید بود, تعیین شد. در ادامه اثر بازدارندگی اسانس زنیان در سه سطح 0.05, 0.15 و 0.3 درصد و نمک طعام در دو سطح صفر و 4 درصد بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به محیط عصاره ماهی سفید ارزیابی شد. در مرحله بعد اثر اسانس زنیان در سطوح 0.15 و 0.3 درصد به منظور مهار لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت ماهی سفید مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه ها به مدت 12 روز در دمای 4oC نگهداری شدند و شمارش میکروبی با فواصل زمانی 4 روز صورت پذیرفت.یافته ها: در عصاره ماهی سفید, غلظت 0.15 درصد اسانس زنیان اثر باکتریواستاتیک و غلظت 0.3 درصد آن اثر باکتری کشی علیه لیستریامونوسیتو‍‍‍‍ژنز نشان داد. افزودن 4 درصد نمک به عصاره ماهی سفید فعالیت ضدباکتریایی اسانس زنیان را به طور معنی داری افزایش داد. استفاده از غلظت های 0.15 و 0.3 درصد اسانس در گوشت ماهی سفید رشد باکتری را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش داد.نتیجه گیری: استفاده از اسانس زنیان به طور معنی داری از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز جلوگیری کرد. این تاثیر در محیط عصاره ماهی سفید در مقایسه با گوشت ماهی سفید چشمگیرتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، ثنا، حسینی، هدایت، رضایی، مسعود، و موسوی، طناز. (1392). بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/396881/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی ثنا، حسینی هدایت، رضایی مسعود، موسوی طناز. بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/396881/fa

    IEEE: کپی

    ثنا ربیعی، هدایت حسینی، مسعود رضایی، و طناز موسوی، “بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 71–80، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button