مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونه های عسل ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 332

چکیده

 عسل محصولی طبیعی است که از دیرباز علاوه بر تغذیه, برای درمان نیز کاربرد داشته است. در این ارتباط, اثر ضد میکروبی چند عسل ایرانی علیه سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک و ارتباط این اثر با فعالیت آنزیمی نمونه های عسل مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه, محتوای پروتیینی 20 نمونه عسل قبل و بعد از استخراج تعیین و با تکنیک SDS-PAGE بررسی گردید. سپس میزان فعالیت آنزیم های گلوکزاکسیداز, آمیلاز, اینورتاز و کاتالاز هر عسل اندازه گیری شد. مهار سویه های باکتریایی مورد آزمون در حضور عسل با روش انتشار از چاهک بررسی شد و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد باکتریایی و تازگی عسل ارزیابی گردید. محتوای پروتیینی نمونه ها قبل از استخراج در محدوده 06/0± 4/0 تا 19/64± 0/1 میلی گرم بر گرم عسل قرار داشت و پس از استخراج این میزان حدود 50% یا کمتر کاهش یافت. در نمای پروتیینی همه عسل ها پس از الکتروفورز, 3 باند مربوط به آنزیم های آمیلاز, اینورتاز و گلوکزاکسیداز قابل مشاهده بود. میزان فعالیت آنزیم ها به ترتیب به گلوکزاکسیداز> اینورتاز> آمیلاز> کاتالاز اختصاص داشت. نمونه های عسل منتخب فاقد اثر بر سویه ی Staphylococcus epidermidis و دارای کمترین اثر بر سویه ی Pseudomonas aeruginosa بودند. الگوی مهاری سویه های Escherichia coli و Enterococcus faecalis مشابه بود, اما الگوی مهاری متفاوتی از سویه ی Staphylococcus aureus پس از تلقیح عسل ها مشاهده شد. این بررسی نشان داد که آنزیم گلوکزاکسیداز نقش مهمی در مهار باکتری ها دارد, اما این نقش در سویه های کاتالاز مثبت دچار نوسان است. همچنین آنزیم های آمیلاز و اینورتاز می توانند معیاری از تازگی عسل ها باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقادیان مقدم، محدثه، و محمودی خالدی، الهه. (1400). بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونه های عسل ایرانی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 319-332. SID. https://sid.ir/paper/398069/fa

    Vancouver: کپی

    نقادیان مقدم محدثه، محمودی خالدی الهه. بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونه های عسل ایرانی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):319-332. Available from: https://sid.ir/paper/398069/fa

    IEEE: کپی

    محدثه نقادیان مقدم، و الهه محمودی خالدی، “بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونه های عسل ایرانی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 319–332، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398069/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button