مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 125

چکیده

 مقدمه: عسل محصولی طبیعی از تراوشات گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع آوری و پس از ایجاد تغییراتی, در کندو ذخیره می شود. عسل غنی از آنتی اکسیدان های مختلف از جمله کاتالاز, اسید آسکوربیک, فلاونوییدها و آلکالوییدها می باشد. فعالیت ضد میکروبی عسل نیز یکی از جنبه های مهم آن است. وارد نمودن برخی مواد به جیره غذایی زنبور عسل نیز می تواند بر ارزش غذایی عسل تولیدی بیافزاید. لذا در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانتی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور بررسی و با سایر عسلهای تولیدی منطقه مقایسه می گردد.مواد و روش ها: سه نوع تغذیه مختلف شامل آب سیب, عصاره ریشه و گلهای شیرین بیان و گل های منطقه بدون تاکید بر گیاه خاصی برای زنبورها در نظر گرفته شد. فعالیت ضد میکروبی سه نوع عسل تولیدی بر روی باکتری های استاندارد و مخمر کاندیدا البیکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج اندازه گیری شد. برای اندازه گیری مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی, آزمون فنل تام و برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل, فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده, استفاده گردید.یافته ها: عسل شیرین بیان بیشترین فعالیت ضد میکروبی را علیه باکتری ها و مخمر را در این بررسی بخصوص علیه سودوموناس آئروجینوزا از خود نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عسل های مورد آزمایش دارای اختلاف معنی دار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سیب در سه روش ارزیابی, خواص آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان داد.بحث و نتیجه گیری: این با توجه به نتایج این تحقیق, تغذیه زنبورها با گیاهان دارای مواد موثره باعث ایجاد تحول در بخش تولید عسل دارویی و ارتقای سلامت جامعه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلاحورزیان، امین، عبداله پور، فواد، اسماعیلی، احمد، سپهوند، فرشته، و آزادپور، مژگان. (1394). فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد. یافته، 17(3 (پیاپی 65))، 115-125. SID. https://sid.ir/paper/79969/fa

    Vancouver: کپی

    سلاحورزیان امین، عبداله پور فواد، اسماعیلی احمد، سپهوند فرشته، آزادپور مژگان. فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد. یافته[Internet]. 1394؛17(3 (پیاپی 65)):115-125. Available from: https://sid.ir/paper/79969/fa

    IEEE: کپی

    امین سلاحورزیان، فواد عبداله پور، احمد اسماعیلی، فرشته سپهوند، و مژگان آزادپور، “فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد،” یافته، vol. 17، no. 3 (پیاپی 65)، pp. 115–125، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79969/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button