مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,201
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای ساختار شیمیایی و خواص ضد میکروبی عسل های مناطقی از ایران

صفحات

 صفحه شروع 4235 | صفحه پایان 4243

چکیده

 به منظور فعالیت ضدمیکروبی و شناسایی ترکیبات شیمیایی عسل مطالعاتی بر روی 8 نمونه از محصول عسل های تولید کنندگان عسل در مناطق مختلف ایران انجام شد. اغلب عسل های مورد آزمایش حاصل از یک نوع خاص از گیاهان از مجموع حدود 122 منبع گیاهی متفاوت بود.آزمایش های مختلف شیمیایی از جمله تعیین درصد ساکارز, فروکتوز, گلوگز, قندقبل, قندبعد, نسبت فروکتوز به گلوکز, درصد قند احیا کننده فروکتوز + گلوکز pH , میزان اسیدیته, پراکسید هیدروژن, آنزیم کاتالاز, آزمایش فی, یدومتری, مصرفی قندقبل, مصرفی قندبعد, رفراکتومتری, و بریکس مطابق روش های استاندارد ایران شماره 19 انجام شد. میکروب های مورد آزمایش در این بررسی استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1337), استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس (PTCC 1114), سودوموناس ائروژینوزا  (PTCC 1074), کاندیداآلبیکانس(PTCC 5027)  بود.آزمایش میکروبی با استفاده از دو روش انتشار (سنجش قطر هاله عدم رشد) و روش رقت انجام شد. ضمنا حداقل ماده بازدارنده رشد باکتری ها یاMIC  نیز سنجیده شد. نتایج نشان داد آب و هوای محل تولید آن تاثیری در فعالیت اثر ضدمیکروبی عسل نداشت. اما تفاوت بین انواع گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در تولید محصول در اثر ضدمیکروبی آن بسیار موثر بود. عسل لرستان که گونه گیاهی مورد استفاده زنبور عسل به ترتیب شامل خانواده های نعناعیان, پروانه آسا, گلسرخیان, و مرکبان می باشد بالاترین اثر ضدمیکروبی را نشان داد. عسل منطقه دماوند که از لحاظ ساختار شیمیایی درجه خلوص بیشتری داشت, گیاه مورد استفاده مرکبات بود. این نمونه عسل از نظر خواص ضدمیکروبی در درجه دوم قرار گرفت. عسل های مورد آزمایش به جز عسل خوانسار بر باکتری سود و موناس اثر ضد باکتریایی را نشان دادند, استافیلوکوکوس اورئوس به عسل خوانسار و فیروزکوه مقاوم بود. استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس به عسل خوانسار, جهرم, فیروزکوه مقاومت نشان داد. هیچ کدام از عسل های مورد آزمایش بر کاندیدا آلبیکانس اثر ضدقارچی نشان نداد. نتیجه کلی این بررسی نشان داد که اثر ضدباکتریایی به منبع گیاهان مورد استفاده زنبور عسل و ساختار شیمیایی عسل از جمله اسیدیته, اسمولاریته, پراکسید هیدروژن موجود در عسل بستگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرابیان، صدیقه، باوندی، ربابه، و محمدیان، زهره. (1383). بررسی مقایسه ای ساختار شیمیایی و خواص ضد میکروبی عسل های مناطقی از ایران. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، 14(51)، 4235-4243. SID. https://sid.ir/paper/70235/fa

    Vancouver: کپی

    مهرابیان صدیقه، باوندی ربابه، محمدیان زهره. بررسی مقایسه ای ساختار شیمیایی و خواص ضد میکروبی عسل های مناطقی از ایران. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)[Internet]. 1383؛14(51):4235-4243. Available from: https://sid.ir/paper/70235/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مهرابیان، ربابه باوندی، و زهره محمدیان، “بررسی مقایسه ای ساختار شیمیایی و خواص ضد میکروبی عسل های مناطقی از ایران،” علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، vol. 14، no. 51، pp. 4235–4243، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا