مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

953
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر اکسی کودون خوراکی و کتورولاک وریدی بر درد پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه و هدف: اکسی کدون یک آگونیست گیرنده μ-opioid است و به طور کلی برای تسکین دردهای متوسط تا شدید کاربرد دارد. هدف از این مطالعه, مقایسه تاثیر اکسی کودون خوراکی و کتورولاک وریدی بر درد پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک بود. روش انجام پژوهش: در این مطالعه دوسو کور اطلاعات مربوط به 60 بیمار که تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک که به صورت رندوم در دو گروه دریافت کننده اکسی کدون n=30)) و کتورولاک (n=30) بعد از عمل جراحی تقسیم شده بودند, مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. القا بیهوشی و لوله گذاری در هر دو گروه بصورت یکسان انجام شد. درد بیماران ساعات 1, 2, 4, 6 و 12 پس از عمل اندازه گیری شد همچنیندر زمانهای یاد شده, فشار خون و تعداد ضربان قلب اندازه گیری و بروز تهوع و استفراغ و لرز بعد از عمل نیز ثبت شد. یافته ها: دو گروه تفاوت معناداری از نظر سن, جنس و کلاس ASA نداشتند. همچنین مقادیر فشار سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب در زمانهای ذکر شده تفاوت معناداری نشان نداد (P>0. 05). میانگین نمره NRS در گروه اکسی کدون به جز در ساعت ششم, به طور معنا داری کمتر از گروه کتورولاک بود(P<0. 05) همچنین در گروه بیماران مصرف کننده کتورولاک میزان نیاز به استفاده از مورفین وریدی به طور معنا داری بالاتر از گروه دیگر بود(P<0. 001). تهوع و استفراغ اندکی در گروه اکسی کدون بیشتر مشاهده شد اما تفاوت معنادار نبود. نتیجه گیری: اکسی کدون خوراکی با توجه به اثربخشی مناسب, سهولت مصرف و عوارض جانبی محدود می تواند گزینه مناسبی در کنترل درد بعد از جراحی باشد و نیاز به مخدر را به حداقل برساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متقی، کامران، نشیبی، مسعود، صفری، فرهاد، عسگری، سوگل، و سزاری، پریسا. (1398). مقایسه تاثیر اکسی کودون خوراکی و کتورولاک وریدی بر درد پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، 41(1 (پیاپی 105) )، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/398262/fa

    Vancouver: کپی

    متقی کامران، نشیبی مسعود، صفری فرهاد، عسگری سوگل، سزاری پریسا. مقایسه تاثیر اکسی کودون خوراکی و کتورولاک وریدی بر درد پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران[Internet]. 1398؛41(1 (پیاپی 105) ):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/398262/fa

    IEEE: کپی

    کامران متقی، مسعود نشیبی، فرهاد صفری، سوگل عسگری، و پریسا سزاری، “مقایسه تاثیر اکسی کودون خوراکی و کتورولاک وریدی بر درد پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپی،” مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، vol. 41، no. 1 (پیاپی 105) ، pp. 21–28، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button