مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

294
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 مقدمه: کاتاراکت نخستین علت نابینایی در تمام جهان بوده و تغذیه و سبک زندگی نقش مهمی در ایجاد آن دارد. در بررسی های تازه گزارش شده که ممکن است چربی رژیم غذایی بر ترکیب و کارکرد غشای سلولی عدسی چشم موثر باشد که در نهایت بتواند سبب کاتاراکت پیری شود.هدف: بررسی ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیریمواد و روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی از نوع گذشته نگر در 350 نفر با تایید متخصص چشم (175 نفر بیمار دچار کاتاراکت پیری و 175 نفر شاهد) و معاینه و مصاحبه که از فروردین 1392 تا فروردین 1393 به درمانگاه چشم بیمارستان امیرالمومنین (ع) رشت مراجعه کردند, انجام شد. داده های مربوط به تعدادی اسید چرب انتخاب شده مصرفی با پرسشنامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ), با 168 قلم غذایی ارزیابی شد.نتایج: رابطه مثبت معنی دار بین مصرف اسیدهای چرب اشباع, اسید اولئیک, اسید لینولنیک و اسید لینولئیک با کاتاراکت پیری در دو گروه مورد و شاهد بدست آمد و رابطه کاتاراکت پیری و دریافت بیشتر اسید ایکوزاپنتانوییک, اسید دوکوزاهگزانوییک معکوس بود.نتیجه گیری: مصرف زیاد اسیدهای چرب رژیم غذایی ممکن است خطر کاتاراکت پیری را افزایش دهد. با این حال, مطالعه بیشتری برای بررسی این ارتباط و روشن شدن رابطه مصرف اسیدهای چرب و کاتاراکت پیری مورد نیاز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، هدیه، سلطانی مقدم، رضا، حسن زاده، اکبر، کلاهی اهری، گلبرگ، درخشنده ریشهری، سیده معصومه، انتظاری، محمدحسن، و حیرتی، آبتین. (1395). ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 25(97)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/39883/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی هدیه، سلطانی مقدم رضا، حسن زاده اکبر، کلاهی اهری گلبرگ، درخشنده ریشهری سیده معصومه، انتظاری محمدحسن، حیرتی آبتین. ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1395؛25(97):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/39883/fa

    IEEE: کپی

    هدیه رمضانی، رضا سلطانی مقدم، اکبر حسن زاده، گلبرگ کلاهی اهری، سیده معصومه درخشنده ریشهری، محمدحسن انتظاری، و آبتین حیرتی، “ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی و کاتاراکت پیری،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 25، no. 97، pp. 1–11، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button