مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سطح لیپیدهای سرمی در نوجوانان و ارتباط آن با نوع اسیدهای چرب دریافتی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 146

چکیده

 زمینه و هدف: میزان و نوع اسیدهای چرب دریافتی در دوران نوجوانی یکی از عوامل موثر بر دیس لیپیدمی در دوران بزرگسالی است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان غلظت لیپیدها و لیپوپروتئین های سرمی در نوجوانان تهرانی و ارتباط آن با میزان و نوع چربی های دریافتی بود.مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی 717 نوجوان 10 تا 19 ساله از مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت های معمول غذایی با استفاده از پرسشنامه روا و پایای بسامد مصرف خوراک ارزیابی گردید. به منظور اندازگیری غلظت لیپیدهای سرمی از تمامی شرکت کنندگان در حالت ناشتا یک نمونه خون سیاهرگی اخذ گردید.یافته ها: غلظت تری گلیسرید سرمی بطور معنی داری در پسران بالاتر از دختران بود (90.5 در برابر 79.0 میلی گرم در دسی لیتر,  (P=0.005پس از تعدیل اثر متغیر سن, در پسران و دختران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا در چارک ها غلظت تری گلیسرید سرمی بطور معنی داری کاهش یافت (به ترتیب6.0  و 23.2 میلی گرم در دسی لیتر, p<0.05). همچنین در پسران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا و در دختران با کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع افزایش معنی داری در غلظت سرمی HDL-C (به ترتیب 4.0 و 3.4 میلی گرم در دسی لیتر,  (p<0.05مشاهده گردید. سایر اجزای پروفایل لیپیدی سرم در دختران و پسران با درصد انرژی دریافتی از کل چربی و انواع اسیدهای چرب رابطه معنی داری را نشان ندادند.نتیجه گیری: به نظر می رسد که درصد انرژی دریافتی از انواع اسیدهای چرب و کل چربی مهمترین عامل موثر بر سطح لیپیدها و لیپوپروتئین های سرمی نیست و نقش سایر عوامل نیز باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محسنی تکلو، سحر، حسینی اصفهانی، فیروزه، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1395). سطح لیپیدهای سرمی در نوجوانان و ارتباط آن با نوع اسیدهای چرب دریافتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 8(1)، 135-146. SID. https://sid.ir/paper/187179/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی تکلو سحر، حسینی اصفهانی فیروزه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. سطح لیپیدهای سرمی در نوجوانان و ارتباط آن با نوع اسیدهای چرب دریافتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1395؛8(1):135-146. Available from: https://sid.ir/paper/187179/fa

    IEEE: کپی

    سحر محسنی تکلو، فیروزه حسینی اصفهانی، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “سطح لیپیدهای سرمی در نوجوانان و ارتباط آن با نوع اسیدهای چرب دریافتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 8، no. 1، pp. 135–146، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/187179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button