مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی انتقال جرم در فرایند استخراج اسانس روغنی آویشن و ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی آن

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 آویشن یکی از داروگیاهانی است که بیشتر به شکل اسانس استفاده می شود. اسانس روغنی آویشن از جمله مواد کاربردی و دارای خواصی بی همتا است. روش های گوناگونی برای استخراج اسانس از مواد گیاهی وجود دارد که در پژوهش پیش رو باتوجه به اهمیت و کاربرد بالای روش تقطیر با آب و بخار, اسانس گیری به وسیله دستگاه کلونجر, به مدت 2 ساعت انجام شد و بازده استخراج 32/2% (حجمی/ حجمی) بود. در پژوهش پیش رو از مدل ریاضی بر مبنای پدیده انتقال جرم برای پیش بینی استخراج اسانس آویشن با استفاده از قانون دوم فیک برای مدل سازی انتقال جرم و استخراج اسانس آویشن با استفاده از فرایند تقطیر با بخار استفاده شد. در این مدل از اختلاف غلظت بین دو نقطه مختلف و با ضریب نفوذ 11-10×54/4 متر مربع بر ثانیه برای مدل سازی استفاده شد. نتایج حاصل از مدل سازی ریاضی مطابقت و همپوشانی بسیار مناسب 98% با داده های آزمایشگاهی از خود نشان داد. از تجزیه GC-MS برای مشخص کردن مواد تشکیل دهنده اسانس و همچنین ترکیب درصد آنها استفاده شد که دو ماده کارواکرول و تیمول بیشترین ترکیب درصد موجود در اسانس بودند. با بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس روغنی آویشن استخراج شده, نتایج نشان داد این ماده میزان 1/95% خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، امید، و جعفریزاده مالمیری، هدا. (1399). مدل سازی انتقال جرم در فرایند استخراج اسانس روغنی آویشن و ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی آن. مهندسی شیمی ایران، 19(109 )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/400225/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی امید، جعفریزاده مالمیری هدا. مدل سازی انتقال جرم در فرایند استخراج اسانس روغنی آویشن و ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی آن. مهندسی شیمی ایران[Internet]. 1399؛19(109 ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/400225/fa

    IEEE: کپی

    امید احمدی، و هدا جعفریزاده مالمیری، “مدل سازی انتقال جرم در فرایند استخراج اسانس روغنی آویشن و ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی آن،” مهندسی شیمی ایران، vol. 19، no. 109 ، pp. 27–36، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button