مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

282
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فراوانی سرووارهای سالمونلا در خامه های پاستوریزه و غیرپاستوریزه عرضه شده و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن

صفحات

 صفحه شروع 351 | صفحه پایان 362

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلا یکی از عوامل مهم در بیماری های منتقله از غذا می باشد, که سبب گاستروانتریت انسانی می شود. ﻣ ﻄ ﺎ ﻟ ﻌ ه ﺣ ﺎ ﺿ ﺮ ﺑ ﻪ ﻣ ﻨ ﻈ ﻮ ر ارزیﺎ ﺑ ﯽ ﮐ ﯿ ﻔ ﯿ ﺖ ﺑ ﻬ ﺪ اﺷ ﺘ ﯽ خامه های ﺳ ﻨ ﺘ ﯽ ﻣ ﺼ ﺮ ﻓ ﯽ از ﻧ ﻈ ﺮ آﻟ ﻮ دﮔ ﯽ ﺑ ﺎ ﮐ ﺘ ﺮ یﺎ یﯽ اﻧ ﺠ ﺎ م گرفته است. روش کار: در این مطالعه مقطعی توصیفی, 250 نمونه خامه غیر پاستوریزه و50 نمونه خامه پاستوریزه از مناطق عرضه در جنوب شهر تهران جمع آوری گردید. پس از رقیق سازی در محیط بافر فسفات و تهیه سریال رقت برای غنی سازی سالمونلا به محیط راپاپورت واسیلیادیس طبق دستورالعمل CDC منتقل و پس از 24 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتی گراد, یک لوپ در محیط های کشت هکتون آگار و بیسموت سولفیت آگار تلقیح شد. روز بعد کلنی های مشکوک از نظر فنوتیپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تایید نهایی قرار گرفتند. آنتی بیوگرام طبق دستورالعمل CLSI انجام شد. نتایج: 15 نمونه (6%)از 250 نمونه خامه سنتی مورد مطالعه به سالمونلا آلوده بودند. از 7 سروتایپ شناسایی شده, بیشترین سروتایپ سالمونلا متعلق به سروتایپ اینفنتیس با 7 مورد (3/33%) بود. همچنین باکتری های کلیفرم مانند اشریشیاکلی, انتروباکتر, کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. بیشترین مقاومت انتی بیوتیکی ناشی از نالیدیکسیک اسید, تتراسایکلین و تری متوپریم به ترتیب با 3/93%, 3/73% و 7/66% بود. بررسی های میکروبی خامه های پاستوریزه نشانگر عدم آلودگی به سالمونلا در تمامی نمونه های خامه بوده است. نتیجه گیری: نتایج حاصله موید نیاز به کنترل و نظارت بیشتر خامه های عرضه شده در سطح شهر توسط اداره نظارت بر مواد غذایی می باشد. موید کنترل کیفی و نظارت بیشتر اداره بهداشت مواد غذایی بر خامه های تولیدی بصورت سنتی در سطح شهر تهران می باشد. همچنین آموزش جامعه به مصرف خامه پاستوریزه می تواند در کاهش بیماری های منتقله از غذا نقش بسزایی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، پورمرادیان، مهدیه، و اسدپور، شیدا. (1398). تعیین فراوانی سرووارهای سالمونلا در خامه های پاستوریزه و غیرپاستوریزه عرضه شده و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 17(4 )، 351-362. SID. https://sid.ir/paper/402289/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، پورمرادیان مهدیه، اسدپور شیدا. تعیین فراوانی سرووارهای سالمونلا در خامه های پاستوریزه و غیرپاستوریزه عرضه شده و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1398؛17(4 ):351-362. Available from: https://sid.ir/paper/402289/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، مهدیه پورمرادیان، و شیدا اسدپور، “تعیین فراوانی سرووارهای سالمونلا در خامه های پاستوریزه و غیرپاستوریزه عرضه شده و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 17، no. 4 ، pp. 351–362، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا