مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

84
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بنزیل آدنین بر ویژگی های کیفی و آنتی اکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 137

چکیده

 به منظور بررسی اثر کاربرد بنزیل آدنین بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه آلو رقم قطره طلا, پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در این آزمایش بنزیل آدنین در پنج سطح (صفر, 50, 75, 100 و 125 میلی گرم در لیتر) به صورت محلول پاشی روی میوه اعمال شد. میوه ها پس از برداشت در دمای 1-5/0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 درصد به مدت شش هفته نگهداری شدند. ویژگیهای میوه شامل درصد کاهش وزن, سفتی بافت میوه, اسیدیته قابل تیتراسیون, درصد مواد جامد محلول, پ هاش, مقدار آسکوربیک اسید, ظرفیت آنتی اکسیدانی, میزان فنل و فلاونوئید کل, هر هفته یک بار در آزمایشگاه بیولوژی گل دهی و فیزیولوژی رشد و نمو دانشگاه تبریز اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج اثر بنزیل آدنین و دوره انبارمانی بر تمامی صفات مورد بررسی معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد کمترین درصد کاهش وزن در میوه های مربوط به محلول پاشی 125 میلی گرم در لیتر BA و در هفته اول انبارمانی اتفاق افتاد و همچنین بیشترین میزان مواد جامد محلول در طول هفته ششم انبارمانی و با محلول پاشی 125 میلی گرم در لیتر و کمترین میزان آن نیز در هفته اول از تیمار شاهد به دست آمد. مقدار آسکوربیک اسید میوه ها در طول دوره انبارداری به تدریج کاهش یافته و کمترین میزان آن در هفته ششم مشاهده شد. ببیشترین مقدار فنل در هفته دوم از تیمار 125 میلی گرم در لیتر و کمترین مقدار آن نیز در هفته ششم از تیمار شاهد به دست آمد. باتوجه به نتایج, محلول پاشی بنزیل آدنین می تواند اثرات مثبتی برحفظ کیفیت و عمر پس ازبرداشت میوه آلو داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، شاهرخ، حاجی لو، جعفر، و پیری، سعید. (1398). اثر بنزیل آدنین بر ویژگی های کیفی و آنتی اکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(1 )، 127-137. SID. https://sid.ir/paper/402544/fa

    Vancouver: کپی

    پیری شاهرخ، حاجی لو جعفر، پیری سعید. اثر بنزیل آدنین بر ویژگی های کیفی و آنتی اکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(1 ):127-137. Available from: https://sid.ir/paper/402544/fa

    IEEE: کپی

    شاهرخ پیری، جعفر حاجی لو، و سعید پیری، “اثر بنزیل آدنین بر ویژگی های کیفی و آنتی اکسیدانی میوه آلو در طول دوره انبارمانی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 1 ، pp. 127–137، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402544/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button