مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,976
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 248

چکیده

 سابقه و هدف: مصرف بیش از حد استاندارد عناصر موجب سمیت در بدن انسان می شود. تحقیقات نشان داده اند مقادیر برخی از عناصر در بعضی از انواع چای (Camellia sinensis L.) خارج از محدوده استاندارد است. هدف این تحقیق اندازه گیری یون های سرب, ارسنیک, مس, روی, سلنیوم, سدیم, پتاسیم, نیکل, منیزیم در چای سیاه بود.مواد و روش ها: آماده سازی نمونه های چای طلا, گلابی, احمد, گلستان و فله ای سیلان با استفاده از هضم اسیدی و اندازه گیری مقدار یون ها با روش های اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام گرفت.نتایج: حداقل و حداکثر میانگین مقدار یون های پتاسیم (18062±1095 و 19364±6120 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه), منیزیم (1±0 و 157±20 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه), روی (21±3 و 31±9 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه), مس (17±0 و 21±0 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه), سرب (0.485±0.249 و 0.151±0.066 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه), نیکل (2.907±0.077 و 6.987±1.270 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه), سدیم (1±0 و 157±20 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه) در انواع چای بود. مقدار سلنیوم و ارسنیک کمتر از حد دقت روش اندازه گیری بود.نتیجه گیری: عناصر موجود در چای های سیاه مذکور در حد ایجاد مسمومیت نمی باشند. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم فرضیه مفید بودن چای در کاهش فشارخون در طب سنتی تایید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسعودحمیدی راوری، انسیه، و دانش پژوه، محمد. (1388). بررسی یون های سرب, ارسنیک, مس, روی, سلنیوم, سدیم, پتاسیم, نیکل, منیزیم در چای سیاه. فیض، 13(3 (پی در پی 51))، 243-248. SID. https://sid.ir/paper/402928/fa

    Vancouver: کپی

    مسعودحمیدی راوری انسیه، دانش پژوه محمد. بررسی یون های سرب, ارسنیک, مس, روی, سلنیوم, سدیم, پتاسیم, نیکل, منیزیم در چای سیاه. فیض[Internet]. 1388؛13(3 (پی در پی 51)):243-248. Available from: https://sid.ir/paper/402928/fa

    IEEE: کپی

    انسیه مسعودحمیدی راوری، و محمد دانش پژوه، “بررسی یون های سرب, ارسنیک, مس, روی, سلنیوم, سدیم, پتاسیم, نیکل, منیزیم در چای سیاه،” فیض، vol. 13، no. 3 (پی در پی 51)، pp. 243–248، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402928/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا