مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,719
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سرب، کرم، نیکل و مس در چای سیاه مصرفی تهران

صفحات

 صفحه شروع 138 | صفحه پایان 143

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. مصرف چای به عنوان یک آشامیدنی دلپذیر و عادت غذایی در بین ایرانیان رواج دارد. وجود این فلزات در چای می تواند یکی از منابع مهم آلودگی در مواد غذایی به شمار آید. هدف از انجام این مطالعه, بررسی میزان سرب, کرم, نیکل و مس در نمونه های خشک چای سیاه در بازار تهران بود.مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش مقطعی است که در سال 1388 انجام گرفت. ابتدا یازده نوع چای سیاه پر مصرف از مغازه های سطح شهر تهران جمع آوری و از هر نوع چای, چهار نمونه تهیه گردید. حجم مشخصی از نمونه ها ابتدا توسط روش هضم مرطوب با اسیدنیتریک و اسیدکلریدریک هضم شده و سپس محلول های حاصل, از نظر وجود این عناصر مورد آزمایش قرار گرفتند و غلظت فلزات سنگین آن با کمک دستگاه طیف سنج جذب اتمی با شعله تعیین گردید.یافته ها: میانگین غلظت سرب, کرم, مس و نیکل در نمونه های چای به ترتیب 78.4±97.6, 08.1±75.5, 68.9±85.23 و 9.1±91.2 میلی گرم بر کیلوگرم بود, حداکثر غلظت سرب, کرم, مس و نیکل در نمونه های چای خشک به ترتیب در چای کیسه ای احمد, شیلان, گلابی و دوچکشی وجود داشت.نتیجه گیری: میزان سرب و نیکل بیش از مقدار تعیین شده و کرم و مس کمتر از حد مشخص شده توسط وزارت بهداشت ایران در نمونه های چای خشک به دست آمد. با افزایش منابع غذایی آلوده به فلزات سنگین و به دلیل خاصیت تجمع پذیری این فلزات بر بافت بدن و اثرات سوء آن بر انسان, بهتر است از محصولات پاک تر استفاده گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، مصرقانی، مریم، و دانش پژو، محمد. (1390). بررسی میزان سرب, کرم, نیکل و مس در چای سیاه مصرفی تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 10(2 (پی در پی 39))، 138-143. SID. https://sid.ir/paper/71096/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، مصرقانی مریم، دانش پژو محمد. بررسی میزان سرب, کرم, نیکل و مس در چای سیاه مصرفی تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1390؛10(2 (پی در پی 39)):138-143. Available from: https://sid.ir/paper/71096/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، مریم مصرقانی، و محمد دانش پژو، “بررسی میزان سرب, کرم, نیکل و مس در چای سیاه مصرفی تهران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 10، no. 2 (پی در پی 39)، pp. 138–143، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا