مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خالص سازی نسبی و تعیین خصوصیات اثرات ضد میکروبی زهر مار (Echis carinatus)، عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera)

صفحات

 صفحه شروع 460 | صفحه پایان 477

چکیده

 زمینه و اهداف: نشان داده شده است که برخی از زهرها و ترکیبات جداشده از آنها دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند. زهر مار, عقرب و زنبور عسل ترکیبی از پروتئین ها مانند فسفولیپاز و ملیتین هستند که در مهار رشد باکتری ها تأثیر دارند. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی سه زهر مختلف در برابر سویه های باکتریایی منتخب انجام شد. مواد و روش کار: زهر خام حاصل از مار (Echis carinatus), عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera) انتخاب شدند. خالص سازی زهر خام این گونه ها با استفاده از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون انجام گرفت و وزن مولکولی ترکیبات موجود در این زهرها با استفاده از SDS-PAGE برآورد شد. مقدار تقریبی دُز کشندگی زهرها مشخص شد. فعالیت ضد باکتریایی زهرها در برابر استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سوبتیلیس, سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کُلی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش انتشار دیسک, زهرها و فراکسیون های جداشده آن و آنتی بیوتیک استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها: زهر خام E. carinatus و فراکسیون دوم آن در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کُلی مؤثر بودند. زهر خام M. eupeus و فراکسیون اول و چهارم آن در برابر باسیلوس سوبتیلیس مؤثر بودند. زهر خام A. mellifera در برابر اشریشیا کُلی و استافیلوکوکوس اورئوس فعالیت ضد باکتریایی را نشان داد و فراکسیون سوم از این زهر اثر مهاری برای اشریشیا کُلی و استافیلوکوکوس اورئوس دارد. نتیجه گیری: زهر مار, عقرب و زنبور عسل مانع رشد و بقاء سویه های باکتریایی می شوند و این زهرها می توانند به عنوان یک ماده ضد میکروبی مکمل در برابر باکتری های بیماری زا مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بابائی، مهدی، قائم پناه، آرام، مهرابی، زهرا، ملایی، علی، و خلیلی فرد بروجنی، سیما. (1399). خالص سازی نسبی و تعیین خصوصیات اثرات ضد میکروبی زهر مار (Echis carinatus), عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera). مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 14(5 )، 460-477. SID. https://sid.ir/paper/403712/fa

Vancouver: کپی

بابائی مهدی، قائم پناه آرام، مهرابی زهرا، ملایی علی، خلیلی فرد بروجنی سیما. خالص سازی نسبی و تعیین خصوصیات اثرات ضد میکروبی زهر مار (Echis carinatus), عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera). مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1399؛14(5 ):460-477. Available from: https://sid.ir/paper/403712/fa

IEEE: کپی

مهدی بابائی، آرام قائم پناه، زهرا مهرابی، علی ملایی، و سیما خلیلی فرد بروجنی، “خالص سازی نسبی و تعیین خصوصیات اثرات ضد میکروبی زهر مار (Echis carinatus), عقرب (Mesosobuthus epues) و زنبور عسل (Apis mellifera)،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 14، no. 5 ، pp. 460–477، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403712/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button