مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حلال عصاره گیری بر میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی گیاهان دارویی بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 26

چکیده

 مقدمه: امروزه جهت استخراج مواد آنتی اکسیدانی گیاهی از حلال های متفاوتی استفاده می شود که هر کدام قابلیت خاصی در استخراج این مواد دارند لذا در تحقیق حاضر سعی شد تا برخی گیاهان دارویی از مناطق رویشی متفاوت ایران جمع آوری و بر اساس اکثریت حلال های پرکاربرد نیز مورد ارزیابی قرار گیرند تا علاوه بر شناسایی بهترین گیاه دارویی, بتوان بهترین حلال جهت استخراج مواد آنتی اکسیدانی معرفی کرد. مواد و روش ها: به منظور بررسی نوع حلال عصاره گیری(آبی, هیدروالکلی, استونی و متانلی) بر میزان مواد آنتی اکسیدانی برخی گیاهان دارویی بومی مناطق مختلف ایران از جمله کاکوتی, شکرشفا, زعفران, بومادران, پونه کوهی, نعناع کوهی, زوفا, آویشن کوهی, شاه تره و کلپوره, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. از DPPH برای سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی استفاده شد. یافته های پژوهش: نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که نوع عصاره و برهمکنش عصاره و گیاه بر خواص آنتی اکسیدانی, محتوای فنل و فلاونوئید تاثیر متفاوتی داشته است(P<0. 01). بیشترین میزان فلاونوئید در عصاره آبی(mg/g DW65/87), هیدروالکلی( mg/g DW48/147), متانلی(mg/g DW48/277) و استونی(mg/g DW98/171) و هم چنین بیشترین میزان فنل در عصاره آبی(mg/g DW 33/15), هیدروالکلی(mg/g DW 18/20), متانلی(mg/g DW 47/51) و استونی(mg/g DW 59/31) مربوط به گیاه دارویی بومادران منطقه ایلام بوده است. بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی بر اساس آزمون DPPH در عصاره آبی(29/8 درصد در غلظت g/mlμ 16) متعلق به بومادران منطقه ایلام, در عصاره هیدروالکلی(49/34 درصد در غلظت g/mlμ 64) متعلق به نعناع کوهی منطقه کاشمر و سپس بومادران منطقه ایلام, در عصاره استونی(009/62 درصد در غلظت g/mlμ 64) متعلق به نعناع کوهی منطقه کاشمر و سپس کلپوره کاشمر و بومادران ایلام و در نهایت در عصاره متانلی(633/95 درصد در غلظت g/mlμ 16) متعلق به بومادران منطقه ایلام بوده است. بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که مهم ترین حلال جهت استخراج مواد فنلی و بررسی خاصیت اکسیدانی, متانل بوده و موثرترین گیاه از لحاظ حضور مواد و خاصیت آنتی اکسیدانی, بومادران منطقه ایلام بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی نسب، بهمن، مشتاقی، نسرین، و فروزنده، محمد. (1398). بررسی اثر حلال عصاره گیری بر میزان فنل, فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی گیاهان دارویی بومی ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 27(3 )، 14-26. SID. https://sid.ir/paper/406944/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی نسب بهمن، مشتاقی نسرین، فروزنده محمد. بررسی اثر حلال عصاره گیری بر میزان فنل, فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی گیاهان دارویی بومی ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1398؛27(3 ):14-26. Available from: https://sid.ir/paper/406944/fa

    IEEE: کپی

    بهمن فاضلی نسب، نسرین مشتاقی، و محمد فروزنده، “بررسی اثر حلال عصاره گیری بر میزان فنل, فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی گیاهان دارویی بومی ایران،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 27، no. 3 ، pp. 14–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button