مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به حساسیت زایی زعفران در انسان و عوارض شناخته شده آن, این تحقیق به منظور پایه ریزی روش الیزا و تعیین قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران در مراجعه کنندگان به مرکز بهداشتی شهرستان گناباد طی سال 1373 انجام گرفت.مواد و روشها: برای پایه ریزی روش الیزا تحقیق به روش توصیفی (Descriptive) از نوع اکتشافی و در مرحله دوم برای تشخیص قدرت آن از روش کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی استفاده گردید. آزمایش پوستی Prick با استفاده از عصاره تام گرده زعفران بر روی 43 بیمار که سابقه حساسیت داشتند صورت پذیرفت. افرادی که نتیجه آزمایش پوستی آنها مثبت بود به عنوان گروه مورد و افرادی که نتیجه آزمایش پوستی آنها منفی می باشد به عنوان گروه شاهد تلقی شدند. در این پ‍ژوهش, آزمایش الیزا بر روی سرم افراد مذکور انجام گرفت. در صورتی که OD سرم مساوی یا بیشتر از 0.3 بود به عنوان نمونه مثبت مد نظر قرار گرفت. حساسیت, وی‍ژگی, ارزش اخباری مثبت, منفی و کارآیی کلی آزمایش تعیین گردید.یافته ها: از 43 نفر مورد بررسی, 23 نفر حساس و 20 نفر غیر حساس به گرده زعفران شناسایی شدند. نتایج حاصل از آزمایش الیزا نشان داد که از 23 فرد حساس به زعفران بر اساس آزمایش پوستی پریک, 18 نفر حساس و 5 نفر غیر حساس به زعفران می باشند. همبستگی دو روش فوق 78 درصد, ویژگی آزمایش الیزا 100 درصد و ارزش پیش بینی مثبت آن 100 درصد بود.نتیجه گیری: با توجه به قدرت کامل روش توسعه یافته الیزا در تشخیص افراد حساس به زعفران, از این آزمایش می توان برای تشخیص افراد حساس به ویژه دست اندرکاران تولید و عرضه زعفران استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صامعی، اعظم، و وارسته، عبدالرضا. (1379). پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران. فیض، 4(1 (پی در پی 13))، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/40721/fa

Vancouver: کپی

صامعی اعظم، وارسته عبدالرضا. پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران. فیض[Internet]. 1379؛4(1 (پی در پی 13)):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/40721/fa

IEEE: کپی

اعظم صامعی، و عبدالرضا وارسته، “پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران،” فیض، vol. 4، no. 1 (پی در پی 13)، pp. 1–6، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40721/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button